Рулет із лавашаЗа що люблю лаваш- що виручає, коли на порозі неочікувані гості, а в холодильнику майже пусто.
Зазвичай, рулет готую з двох лавашів. Але спочатку треба підготувати начинку.Коли начинка готова, швидко намазую 2 лаваші майонезом( не шкодую!), потім викладаю на 1-й частину начинки, зверху кладу 2-й лаваш, розрівнюю решту начинки. Туго скручую в рулет. Нарізаю відразу( доки не розм"як) гострим ножем. Якщо готую зарані- то обов"язково накриваю харчовою плівкою( інакше обвітриться і втратить вигляд) і ховаю до холодильника.
Можливі начинки:
1) на 1-й лаваш-подрібнені огірки, капуста, зелень;
на 2-й- червона рибка, тертий сир, варене яйце.
2) Картопля фрі, корейська морковка, оселедець.
3) Солодкий перець, капуста, помідор, зелень;
шинка, твердий сир, варене яйце.
і т. д., тобто, що знайдеться в холодильнику.
Посередині закуска на шпажках( зубочистках):
шматочок сиру + шматочок шинки+ маринований опеньок;
зубочистки ввіткнуті в помідор