Медовик на сметані
250 г меду
мука (скільки забере,тісто має бути як густа сметана)
250 г масла
250 г цукру
6 яєць
500 г сметани
100 г посічених горіхів, по чайній ложці кориці і соди
Розтерти масло з цукром і жовтками, влити ще теплий, зварений з корицею, мед, знову розтерти, додати сметану, всипати муку, соду, вимісити до густоти сметани і розтерти до появи бульбашок. Додати окремо збиті білки і посічені горіхи. Вилити масу в форму,застелену пергаментним папером (змастити жиром) і поставити у не дуже гарячу духовку. Коли тісто підійде, температуру збільшити і випікати годину. Виймати з форми холодним.
P.S. Форма на медовик була велика 32х24, пекла в новій духовці ( електрична,та що вбудована),бо маю просту стару і не розрахувала час,дала при збільшенні температури 200 градусів і понадіялася на годину,як і вказано в рецепті,але він спікся набагато швидше,тому зверху трохи пригорів. Рецепт переписала колись з газети "Нова тернопільська газета"
P.P.S. Вийшов дуже смачний,пухкий і навіть вологий.