Отже почну з того що минулого тижня мені вдалось відвідати столицю, так як моя теперішня робота - це контракт з Міністерством Зайнятості чи Праці, не певна як то краще перекласти. В нас то звучить так - Department of Labor. Так ось просиділа я цілий день в приміщенні а ввечері перед поїздом додому, який був об 18:10 мала дві годинки щоб прогулятись містом. Я побачила небагато але водночас достатньо щоб місто справило на мене дуже позитивне враження. Після квадратно-кубічного Нью-Йорку Вашінґтон ДіСі зустрів мене своєю великою кількістю монументів, парків, скверів і чудовим прикладом нео-класичного стилю архітектури, який найбільше знайшов стоє відображення в культурі Англії і США. Вашінґтон Д.Ц. був збудований по плану трикутника, де на одному куті є Капітоль (до нього не дійшла), на іншому Монюмент Вашінґтона а на третьому Білий Дім. (туди також не попала, за браком часу і плюс все тепер загороджене близько без білету не підійдеш)
Алея яка сполучає Капітоль і Монюмент Вашінґтона називається Зе Мол. Коли мені сказали назву, то я спочатку подумала що то торговий центр а це просто дуже довга алея по середині якої парк а збоку простягнулись Національна Картинна Галерея, Скульптурний парк Національної Картинної Галереї і Смісонський Національанийа Природознавчий музей. Дуже шкодую що не було часу зайти в середину.
Отже почала я свою подорож від будинку міністерства де сиділа цілий день на мітингу. Коли вийти з будинку і подивитись на ліво можна побачити ось таку картину:
Так це Капітоль. Отже я повернулась до нього спиною і пішла вниз.
Так, під кутом надолину вліво - Білий Дім. Мені туди!