1 ст. кефіру 1 яйце 2 ст. л. розтопленого вершкового масла ваніль 2 ст. л. цукру 1 ст. муки 1/4 ч. л. соди 1/4 ч. л. солі 1 ч. л. розпушувача
Змішати кефір з яйцем, маслом та ваніллю. Окремо просіяти муки з содою, сіллю та розпушувачем. Тепер саме головне: влити рідку суміш в мучну, і перемішати все разом, але не сильно мішайте, тісто має бути такими собі грубими грудочками, які потім щезнуть. Обов'язково треба дати тісту постояти 15-20 хвилин. Тісто викладати ложкою на розігріту та змащену маслом сковорідку.
Тільки попробуйте не попробувати! Буду дуже плакати
На обід
А також пропоную легенький салатик, думаю для нього в кожного знайдуться продукти в хаті, а як нема, то досить пора бігти на базар! Так - так! І нема ніяких "Нє, не можу, нема сили встати з крісла!"
Салат "Міщанський"
варене яйце декілька штук редиски зелень петрушки, цибулька твердий сир майонез
Варене яйце і редис порізати, натерти сир, присипати зеленню, посолити і заправити майонезом
Суп з рисом і ковбасками
Супчик супер-пупер надзвичайний! Його мусите теж спробувати, але обов'язково беріть такі сирки, шоб плавились добре!
2 шт. картоплі 2 шт. довгих мисливських ковбасок (можна замінити будь-якою іншою копченою ковбасою) 4 плавлених сирка середня цибулина морква невелика жменя рису пучок зелені зубок часнику сіль спеції
3-літровую каструльку з водою поставити на вогонь, всипати нарізану кубиками очищену картоплю і рис. Поки вода закипає, натерти на крупній терці моркву, дрібно нарізати цибулю, ковбаски кружечками. На сухій сковороді обсмажити ковбаски, в жирі від ковбасок - цибулю і моркву.
Сир нарізати шматочками.
Опустити в киплячу воду і помішувати до розчинення. Додати пасеровані овочі, і ковбаски. Посолити все, якщо потрібний. Варити суп до готовності картоплі і рису. За 5 хвилин до закінчення варки додати прянощі, очищений і дрібно нарізаний часник. Готовий суп посипати дрібно нарізаною зеленню, зняти з вогню і дати настоятися 15 хвилин.
Риба в капусті
О, дівчатонька То такий модний рецепт. шо аж навіть тепер коли дивлюсь на фотку, слюньки течуть... Можна зробити і з савойської капусти і з молоденької зелененької, яка вже зараз появилась! Не обов'язково робити цілу купу голубців, попробуйте зробити декілька штук на пробу, думаю, що вам сподобається
Соус: 100 г олії 3-5 нарублених зубчика часника зелень петрушки, трошки солі
700 г філе риби (я мала хек) 1 качан капусти 4-5 кусочків розмоченого в воді хліба 1-2 цибулини сіль, чорний перець
Рибу пропустити через мясорубку разом з розмоченим хлібом і обсмаженою на олії цибулею, посолити, поперчити і ше раз пропустити через мясорубку. Я дала туди ще яйце, хоч по рецепту не йшло. Отриманий фарш загорнути в ошпарені листя капусти (завернути в виді конвертиків). Скласти в каструлю, залити водою і тушкувати в духовці до готовності. Подати до столу, поливши соусом.
А на десертик у нас
Пиріг з ревенем (румбамбаром)
Маленьке зауваження! Ревеню дайте побільше, а не так, як в мене на фото! Якщо не маєте ревеню, то насипте ягід, я думаю, що ви маєте ще десь там заморожені в холодильнику. Або яблучка кисленького поріжте. Буде смачненько всім!
4 яйця 3/4 ст. цукру 0,5 ст. олії 1,5 ст. муки 1,5 ч. л. порошка до печива (або розпушувача) ванільний цукор близько 50 г фруктів (можна дати більше) пудра - для посипання
Відділити білки від жовтків. Білки збити на міцну піну, добавляти поступово цукор, дальше збиваючи. До маси добавити жовтки по одному, збити. Влити олію і добре вимішати. В кінці добавити муку, вимішану с розпушувачем, також ваніль, і вимішати акуратно ложкою. Пекти при температурі 170°С близько 1 години.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Які цікаві страви ти підібрала. В п’ятницю у мене має ночувати сестра з родиною, бо у них ремонт а ми в п’ятницю мяса не їмо, ото буде їм страва - голубці з рибою. Цікаво як сприймуть
Зараз пояду на ферму мучити їх за румбамбар. Бо дуже вже хочу того румбамбару, і на компот і на пляцок.
Цитата: Натонька
Салат "Міщанський"
Я такий дуже люблю, тому обовязково зроблю.
А оладки тільки нині робила на сніданок, тому чоловік сказав зробити перерву на день.
Натонько,пречудове меню! Таке все смачне,що ...навіть розгубилась,з чого починати готувати !Дуже зраділа,коли побачила перепис сирного супчика,я його приготую,давно шукала. Оладки смачнющі дуже,я вже їх пекла,вийшли пухкі і танули в роті!Дуже вдячна за гарні рецепти!