Очі цариці
Темне тісто.
жовтки 6 шт.
яйця 2 шт.
цукор 6 ст.л.
мука 4 ст.л.
розпушувач 1 ч.л.
какао 2 ст.л.
олія 5 ст.л
6 жовтків та 2 яйця збити з цукором до пишності. Додати олію, муку, розпушувач, какао. Розмішати на низьих обертах міксера.
Біле тісто.
білки 6 шт
крохмаль - 1 склянка
цукор 1,5 скл
олія 5 ст.л.
оцет 1 ст.л.
6 білків збити, додати цукор, збити. Додати олію, оцет, крохмаль.Розмішати на низьих обертах міксера.
Кожне тісто розподілити на дві форми.У форму викласти ложкою темне тісто, на нього біле. Легенько розмішати виделкою, утворюючи "розводи". Випікати при температурі 180 град. 40 - 50 хв. Охолодити.
Заварний крем. Зварити ванільний пудинг(бажано польський): від 0,5 літра молока відлити півсклянки, розмішати в ньому порошок. Більшу частину молока довести до кипіння, додати 3-4 ложки цукру, влити розколочений пудинг, заварити до густоти.. Остудити. Додати м'яке масло (200 г), збити.
Желе. 2п. зеленого желе (агрус, ківі) всипати у 300 мл. кип'ятку. Розмішувати, поки не розчиниться. Охолидити до консистенції гелю. Тобто, щоб не розтікалось, але і не було повністю застиглим.
Прошарок з печива. 300 г пісочного печива (я брала «До кави» і різала пополам).
Збираємо пляцок. нижня частина бісквіту- 1/2 крему. Печиво викласти смужками, проміжки між печивом заповнити напівзагуслим желе. На печиво викладаємо крем. Прикриваємо верхнім бісквітним коржем,злегка притиснувши. Залишаємо на кілька годин у холодному місці.