18 шт пісочного печива, ( можна і печива "Марія") або будь-якого іншого, бажано крихкого печива ,не надто солодкого
50-60 гр масла
2 ст л молока
350 гр сиру типу "філадельфія"
350 гр вершків ( мінімум 30% жирності)
70 гр цукру
7 грам желатину
Чорничне повидло
Подрібнюємо печиво ( можна в блендері, а можна в пакеті за допомогою качалки, залежить від виду печива) ,розтоплене масло змішуємо з печивом і якщо виходить надто сухе додаємо молоко. В попередньо вистеленку пергаментом тортівницю викладаємо масу із печива, втрамбовуємо ложкою. І ставимо у холодильник.
Готуємо сирну масу: в каструлю кладемо сир, 250 грам вершків ( 100 залишаємо для розведення желатину), цукор і гріємо на середньому вогні доки сир не розчинеться. Коли маса набула однорідноі консистенціі, знімаємо з вогню і додамо решту вершків із розведеним желатином . Все добре перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі приблизно 15 хв. Обережно виливаємо масу в форму з печивом і залишаємо в холодильнику мінімум 8 годин. Коли чізкейк повністю застиг покриваємо його чорничним повидлом і при бажанні прикрашаємо ягодами.