Медову випічку обожнюю, але печу рідко. Медові торти як млинці, у кожної господині свій фірмовий рецепт. У мене теж такий був, поки кілька років тому не знайшла цей, тепер печу коржі тільки так. Вони дуже ніжні і м'які, легко просочуються і неймовірно ароматні. З промазкою захотілося поексперементувати, вийшло настільки смачно, що тепер цей варіант міцно закріпився за цим тортиком. Хочу залишити одне зауваження на тему меду: беріть краще акаціевий, так як в ньому відсутня характерна "гірчинка", да і в міру солодкий, ось самі почитайте
http://sviymed.com/ukr/staty/72-med-akatsii.
Складові:
Маргарин - 100 г
Яйце - 3 шт
Цукор (+ додатково 3 ст.л. для просочення) - 0.5 скл.
Мед (+ додатково ще 3-4 ст.л. для крему і просочення) - 1 скл.
Сіль (щіпка)
Сода - 1 ч. Л.
Борошно - 2.5 скл.
Лимон - 2 шт
Молоко згущене - 400 г
Сметана (30% жирності) - 500-600 г
Масло вершкове - 100 г
Сам рецепт:
1. Яйця, мед, цукор, сіль, соду злегка перемішати ложкою, додати маргарин і поставити на водяну баню, постійно помішуючи.
2. Суміш зняти з водяної бані, додати борошно, перемішати. Тісто має вийде досить рідкуватим. Зробити коржі, після того як підсохне.
3. Випікати коржі по 4-5 хвилин при 200 градусах, до рум'яного кольору.
4. Робимо сироп для просочення. З лимонів вичавити сік, додати 3 ст.л. цукру, 3 ст.л. меду і поставити на вогонь.Довести до кипіння і варити на середньому вогні 7-10 хвилин. Цим сиропом просочити коржі.
5. Для крему згущене молоко, 1 ст.л. меду і 100 г вершкового масла поставити на повільний вогонь і постійно помішуючи довести до кипіння.
Прокип'ятити 4-6 хвилин, до світло коричневого кольору. Остудити.
6. Дуже рясно промащувати коржі кремом і складати один на одного.
Крему не шкодувати.
7. Все-готово!