На цьому тижні хочу поговорити про голубці.Улюблена страва і в піст і на святкових столах.Цікаво почути про якісь не зовсім традиційні варіанти,або методи приготування,що робить ваші голубці найсмачнішими.
Я найбільше люблю традиційні з молодої капусти,відварюю рис до напівготовності,на підчеревині смажу цибулю з морквою,піджарку перемелюю разом з сирим м"ясом,додаю до рису,солю,перчу.В казаночку складаю,низ і верх вистиляю капусним листям,зверху накриваю тарілкою і ставлю невеликий груз,варю спочатку у звичайній воді,потім прибавляю томат-пасту.
Пробувала ще варіант,коли на капусній листочок викладала тоненький шматок сирого м"яса(курку),на нього тушковані гриби,завертала і тушкувала в соусі в духовці.
Роблю на гостину ще
"Рожеві голубці"Капустяні листя відварити до напівготовності, розрізати на дві частини, всередину - начинку, сформувати маленькі голубчики (величиною з мізинець), укладати щільно один до одного, зверху-тонко різаний буряк, Залити сумішшю рослинного масла (50 мл) і оцту 9% (50мл ). Прокип'ятити воду (250 мл) з цукром (50г) і сіллю (20 г), трохи охолодити і влити на голубці, під прес на 2 добу (тримала в кухні). Потім тримати в щільно закритій посудині в холодильнику. Начинка - моркву потерти на корейської тертці, на смак - сіль, цукор, оцет, рослинна олія перець чілі (можна використовувати будь-який рецепт приготування корейської моркви