Ще хочу купити лляної олії на салати і засипану капусту - але, кажуть, її треба швидко використати, бо гіркне
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю.
Ще хочу купити лляної олії на салати і засипану капусту - але, кажуть, її треба швидко використати, бо гіркне
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю. Правда не знаю як до засипаної капусти, а до квашеної дуже смачно. Лляна олія, звичайно, також на любителя, хоч і дуже корисна.
Ми в Греції купили оливкову олію - от нею і користуюсь для всього. Ще окремо маю гарбузову олію - іноді для салатів даю. Соняшникова мені набридла, якщо чесно.
Ірусь, з лляною олією обережніше. На моїй бувшій роботі дівки ту олію пили щодня по чайній ложці, то потім мали дуже смішний наслідок))))
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю.
Дякую за пораду!!!
Цитата: oksenya75
Ми в Греції купили оливкову олію - от нею і користуюсь для всього. Ще окремо маю гарбузову олію - іноді для салатів даю. Соняшникова мені набридла, якщо чесно.
Ірусь, з лляною олією обережніше. На моїй бувшій роботі дівки ту олію пили щодня по чайній ложці, то потім мали дуже смішний наслідок))))
нам також перепадає деколи грецька оливкова олія - але я її люблю в салатах чи овочевій смажанині, а на щодень смажу на звичайній соняшниковій. Я в курсі про наслідки , але це якщо пити натще, а використовуючи її в стравах такого ефекту не спостерігається.
У мене ще є кунжутна олія - також деколи її додаю до соусів, рибного маринаду або використовую при приготуванні східних ласощів.
раніше за рік не могла використати 1 л оливкової олії, тепер все частіше використувую її, купую приблизно 3 л на рік, для смаження просту, а для тіста і салатів екстра верджін (у мене оливкова олія з італії) при цьому все ж таки й надалі використовую і нашу рафіновану, але для салатів, оселедців і маринадів тільки нерафіновану, інколи мені перепадає в подарунок від родичів олія з Херсону, таку яку продають на розлив, вона дуже ароматна і смачна просто для інформації, одній моїй знайомій після операції на шлунок, лікар даючи поради для харчування на майбутнє наголосив обмежити вживання рафінованої олії
раніше за рік не могла використати 1 л оливкової олії,
У мене було теж саме. Наслухалася яка корисна оливкова олія, купила в Метро, на сма ніяка.А ось нещодавно привезли з Італії оливкову олію, то 1 літр розійшовся миттєво, надзвичайно смачна. Замовила ще. Додаю оливкову олію до салатів, дріжджового тіста, особливо до піци. Нещодавно почала заправляти нею супи. Діткам дуже сподобалося. Раніше вони супи їли через силу, а зараз просять добавки.
почала читати складники олії і дуже здивувалася що наприклад овочева олія, чи канолова олія написано в назві олії, а в складі є тільки соєві боби які в більшості світу є модифіковані(найдешевший продукт), в Україні то ГМО помоєму, і всюди пише без ГМО :). Справа в тому що ті зерна модифіковані вирощують тонами і з них роблять гуму, масло для машини, всяку хімію побутову і людям олію харчову, користі там мало. Тому я вибираю олію за складниками,
Цитата: Roksolana
останім часом користуюся виноградною і оливковою олією,
прочитала про олію і пішла подивитися на свою у мене пише 100%канола олія.Дуже люблю нею користуватися .Оливкова трохи тяжча то зимою давала до салатів але дітям подобається більше канола а соняшникову не люблю зовсім.Олія з виноградних кісточок якщо вона справжня трохи дорогувата але я купляю в кенах і бризкаю зверху на салати тоже
я теж перпробувала кучу тих магазиних олій і тепер не купляю. Мені передають з півдня України свою (вижату з соняшника) оце олія, в магазині близько не знайдеш такої. для салатів купляю оливкову (італійську). може не в тему але мед теж беру з південих країв то супер, запах і смак і зовсім не зацукровується не порівняєш з нашим, маю на увазі, західний регіон.