Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Знак якості
vika
21 березня 2012 10:59
Повідомлення #81


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: Ірка-Шкірка
Ще хочу купити лляної олії на салати і засипану капусту - але, кажуть, її треба швидко використати, бо гіркне
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю.

із звичайних користуюся рафінованими.
Перейти на початок сторінки
vika
21 березня 2012 11:05
Повідомлення #82


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: Ірка-Шкірка
Ще хочу купити лляної олії на салати і засипану капусту - але, кажуть, її треба швидко використати, бо гіркне
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю.
Правда не знаю як до засипаної капусти, а до квашеної дуже смачно. Лляна олія, звичайно, також на любителя, хоч і дуже корисна.

із звичайних користуюся рафінованими.
Перейти на початок сторінки
oksenya75
21 березня 2012 11:21
Повідомлення #83


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ми в Греції купили оливкову олію - от нею і користуюсь для всього. Ще окремо маю гарбузову олію - іноді для салатів даю. Соняшникова мені набридла, якщо чесно.

Ірусь, з лляною олією обережніше. На моїй бувшій роботі дівки ту олію пили щодня по чайній ложці, то потім мали дуже смішний наслідок))))
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 березня 2012 11:38
Повідомлення #84


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: vika
Іра, часто купую лляну олію, правда невеликими порціями - 0,25л. Щоб швидко не гіркла треба всипати в пляшку трохи солі ( 1.ч.л.) і тримати в холодильнику. Люблю навіть просто з чорним хлібом і сіллю.


Дякую за пораду!!!

Цитата: oksenya75
Ми в Греції купили оливкову олію - от нею і користуюсь для всього. Ще окремо маю гарбузову олію - іноді для салатів даю. Соняшникова мені набридла, якщо чесно.

Ірусь, з лляною олією обережніше. На моїй бувшій роботі дівки ту олію пили щодня по чайній ложці, то потім мали дуже смішний наслідок))))


нам також перепадає деколи грецька оливкова олія - але я її люблю в салатах чи овочевій смажанині, а на щодень смажу на звичайній соняшниковій.
Я в курсі про наслідки :lol: , але це якщо пити натще, а використовуючи її в стравах такого ефекту не спостерігається.

У мене ще є кунжутна олія - також деколи її додаю до соусів, рибного маринаду або використовую при приготуванні східних ласощів.
Перейти на початок сторінки
gutka
21 березня 2012 14:27
Повідомлення #85


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
раніше за рік не могла використати 1 л оливкової олії, тепер все частіше використувую її, купую приблизно 3 л на рік, для смаження просту, а для тіста і салатів екстра верджін (у мене оливкова олія з італії)
при цьому все ж таки й надалі використовую і нашу рафіновану, але для салатів, оселедців і маринадів тільки нерафіновану, інколи мені перепадає в подарунок від родичів олія з Херсону, таку яку продають на розлив, вона дуже ароматна і смачна
просто для інформації, одній моїй знайомій після операції на шлунок, лікар даючи поради для харчування на майбутнє наголосив обмежити вживання рафінованої олії
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
21 березня 2012 15:05
Повідомлення #86


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Цитата: gutka
раніше за рік не могла використати 1 л оливкової олії,

У мене було теж саме. Наслухалася яка корисна оливкова олія, купила в Метро, на сма ніяка.А ось нещодавно привезли з Італії оливкову олію, то 1 літр розійшовся миттєво, надзвичайно смачна. Замовила ще. Додаю оливкову олію до салатів, дріжджового тіста, особливо до піци. Нещодавно почала заправляти нею супи. Діткам дуже сподобалося. Раніше вони супи їли через силу, а зараз просять добавки.
Перейти на початок сторінки
Olenochka
21 березня 2012 16:51
Повідомлення #87


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Цитата: Roksolana
почала читати складники олії і дуже здивувалася що наприклад овочева олія, чи канолова олія написано в назві олії, а в складі є тільки соєві боби які в більшості світу є модифіковані(найдешевший продукт), в Україні то ГМО помоєму, і всюди пише без ГМО :). Справа в тому що ті зерна модифіковані вирощують тонами і з них роблять гуму, масло для машини, всяку хімію побутову і людям олію харчову, користі там мало. Тому я вибираю олію за складниками,

Цитата: Roksolana
останім часом користуюся виноградною і оливковою олією,

прочитала про олію і пішла подивитися на свою у мене пише 100%канола олія.Дуже люблю нею користуватися .Оливкова трохи тяжча то зимою давала до салатів але дітям подобається більше канола а соняшникову не люблю зовсім.Олія з виноградних кісточок якщо вона справжня трохи дорогувата але я купляю в кенах і бризкаю зверху на салати тоже
Перейти на початок сторінки
Roksolana
21 березня 2012 17:01
Повідомлення #88


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
Цитата: Olenochka
Олія з виноградних кісточок якщо вона справжня трохи дорогувата


Подивіться в іранських магазинах, там зазвичай ціна дуже добра.

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
jul4uk
21 березня 2012 20:18
Повідомлення #89


Молода господинька
  • 34

Репутація: 147
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 189
Реєстрація: 14.11.2011

ICQ:--

Бали: 661
Цитата: Ірка-Шкірка
У мене ще є кунжутна олія - також деколи її додаю до соусів, рибного маринаду або використовую при приготуванні східних ласощів.

Ця олія багата на кальцій і амінокислоти(омега 3 і 6), дійсно дуже смачна, і також корисна для діток від 6 місяців(даю свому малому по 1 ч.л.) :smile:
Перейти на початок сторінки
galina27
22 березня 2012 14:20
Повідомлення #90


Молода господинька
  • 34

Репутація: 133
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 247
Реєстрація: 2.11.2010

ICQ:--

Бали: 507
я теж перпробувала кучу тих магазиних олій і тепер не купляю. Мені передають з півдня України свою (вижату з соняшника) оце олія, в магазині близько не знайдеш такої. для салатів купляю оливкову (італійську). може не в тему але мед теж беру з південих країв то супер, запах і смак і зовсім не зацукровується не порівняєш з нашим, маю на увазі, західний регіон.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 5 травня 2024 18:44

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100