28 кулінарних хитрощів ...
1. Якщо ви вчасно не зняли з бульйону піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити.
2. В курячий бульйон НЕ кладіть ніяких приправ, тільки цибулину та моркву. Інакше він втратить смак.
3. Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він хороший при варінні, а потім лише спотворює смак.
4. Відбивні вийдуть більш м'якими, якщо за 1 -2 години до смаження їх змастити сумішшю оцту і рослинної олії Те ж виконайте і з м'ясом для грилю.
5. Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі і трохи сирої картоплі.
6. Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильний, щоб скоринка схопилася і не дала б соку витекти. Але потім треба довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на півхвилини.
7. Риба не розвалиться на шматки і придбає золотисту скориночку, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і тут же посолити.
8. Кілька свіжих лисичок, доданих в будь-який суп, зроблять його смачніше. Гриби в стравах тим смачніші, чим дрібніше вони порізані.
9. Натерту сиру картоплю відразу ж розмішайте з невеликою кількістю молока, інакше вона посиніє.
10. Стара картопля стане смачнішою, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити його в бульйоні. Чим старіша картопля, тим більше потрібно води.
11. Картопляне пюре краще збивати вручну. Збите в міксері стає пишним, зате швидко втрачає смак.
12. Дріжджове тісто буде м'яким і повітряним, якщо додати в нього остиглу варену картоплю, натерту на дрібній тертці.
13. Вершкове масло при смаженні не темніє, якщо розпечену сковороду попередньо змастити рослинним маслом.
14. Тісто швидше підійде, якщо в нього встромити кілька паличок трубчастих макаронів.
15. Щоб отримати легкий і пухнастий крем, при збиванні віночком потрібно описувати вісімки і час від часу круги по стінках посуду.
16. Вироби з прісного тіста будуть розсипчастим, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку.
17. Якщо хочете, щоб квасоля при варінні не потемніла, варіть її у відкритому баняку.
18. Щоб уникнути розбризкування масла, перш ніж почати смажити, дно сковорідки потрібно злегка посипати сіллю.
19. У салат з квашеної капусти замість яблук можна покласти дольки апельсинів або мандаринів.
20. Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолили, додали оцет і перець (сіль в олії не розчиняється). -салат З майонезом і вінегрет придбають особливо приємний смак, якщо перед подачею до столу покласти в них ненадовго лимонну цедру .
21. Якщо хочете, щоб вінегрет придбав тонкий і приємний смак, влийте в нього столову ложку молока і всипте чайну ложечку цукрового піску.
22. Для отримання прозорого м'ясного бульйону під час варіння треба покласти в нього промиту яєчну шкаралупу. Готовий бульйон слід процідити.
23. Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує їх поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд.
24. Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин в холодну воду.
25. Щоб м'ясо не пригоріло і не стало сухим, в духовку ставлять посудину з водою.
26. Для усунення сильного запаху при смаження риби в рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками.
27. Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в іншу, великий посуд, наповнивши її холодною водою і всипавши в воду трохи крупної солі.
28. При приготуванні киселю розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.