Майєчко, привіт! Дякую! так рада спілкуванню! саме ці чанахи готувало нас троє, кожен ще щось докидав, пробував і ще щось докидав. А тоді всі разом куштували і прихвалювали. Для чанахів потрібно окремо відварити квасольку до готовності. Посолити вкінці варіння. Відцідити. В казанку з товстим дном підсмажити цибульку, туди ж телятину порізану кубиками (м'ясо було звечора промариноване). Тоді залити окропом, проварити до м'якості м'яса. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, перець, орегано, хмелі-сунелі, горошинки перців, лавровий лист. Вкінці додати варену квасолю. Ввести потертий томат без шкірки. Заправка: ложка борошна, сметана, трохи майонезу, томатної пасти. Вкінці зелень петрушки, свіжого базиліку, кропу, зеленої цибулі. А взагалі то був такий експромт. Але таки на відкритому вогні страва смачніша! і так довго тримає тепло в казанку!
Дякую, Ланочко! відпочинок у селі для маленьких дітей --найкращий, особливо в рідних бабуні-дідуся! А тин дідусь зробив своїми руками вперше-- і так гарно вийшло!
А тепер для вашого гарного настрою-- меню від донечки і її друзів. Все можна побачити на фото --там голубці з виноградного листя і піску, компот з пелюстками квітів, "фарширована риба", і ще багато чого. Заняття було півдня.
А тепер для вашого гарного настрою-- меню від донечки і її друзів. Все можна побачити на фото --там голубці з виноградного листя і піску, компот з пелюстками квітів, "фарширована риба", і ще багато чого.
Донечка буде така ж гарна господиня,як і мама! Я також в дитинстві на канікулах в бабусі таке готувала... А з глини ліпила печиво...Так зароджується любов до кулінарії!
Дякую, передам йому ваші відгуки, буде приємно. У нього, справді золоті руки. Малюк зайшов до дідової "майстерні", то аж ручками сплеснув:"Скільки тут всього є!!!"
Звісно, шашлик-не набридає. Але ми ще дуже полюбляємо запеченого тунця. Ось такий- десь 1.5 кг- відрізаю голову й хвіст, викидаю нутрощі, добре мию, розрізаю навпіл.
Натираю тільки сіллю й перцем. (на любителя- можна додавати різні приправи, але мені найсмачніше саме так). Загортаю кожну частину в фольгу.
У решітку якраз добре поміщається.
Коли знімете шашлик, там ще вистачить жару на запікання рибини. Повірте, шашлики у вас можуть залишитися , а ось тунець- ніколи!!!!
ми підготували нашу альтанку до відкриття теплого сезону, саме завтра планувала також приготувати тунця на грилі, для мене це вперше - тож дуже доречно тож рибку дістаю з морозильної камери - маю якраз дві рибини
За кілька хвилин, доки готовий уже буде жар для шашликів, відправляємо на мангал нанизані на шампури синенькі і запікаємо їх, щоб вони стали м'якими, а шкірка - обвуглилась. Потрібно обережно знімати, бо коли вони стають м'якими, то починають крутитися навколо шампура і можуть злетіти. Тепер , доки печеться шашлик, готуємо до нього пасту.
з синеньких знімаємо шкірку і виделкою легко їх розминаємо ( на природі блендера немає) додаємо за смаком майонез, сіль, подавлений часник і мелений перчик, старанно перемішуємо- і насолоджуємося
Lana,буду знати і такий рецепт а то ми тоже завжди запікаємо баклажани на вогні (беру для них з собою решітку,щоб з шомпора не зіскакували ).Тільки я добавляю до них свіжі помідори,болг.перчик, цибулю і кінзу,все дрібненько нарізати,дати чуть олії,сіль,перець. Шкірку незнімаю з гарячих баклажан, розрізаю їх на половину і мякоть вибираю ложкою.Бажано покласти почищені на друшлачок щоб стекла рідина,горіч а то деколи попадають дуже гіркі баклажани.
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.