Минулого року у Відні зайшли до імператорської кондитерської "Демель", щоб поласувати відомим делікатесом, який так полюбляла імператриця Сісі- фіалками в цукрі. Звісно, ціни там були захмарні- й ми вирішили відкласти покупку на останній час, якщо залишаться євро після запланованих екскурсій. Біля кав"ярні "Моцарт" випадково знайшли сувенірну крамничку, де продавцем була російськомовна чеченка, яка дала дуже слушні поради, а також запропонувала нам фіалки не в такім красивім упакуванні й без імператорського логотипу, але всього по 3 євро (в пакуночку десь зо 20 квіточок). За смаком? Ну, так... То треба було спробувати. Але (порадила та ж чеченка) додавати в шампанське- це щось!!!! Не знаю, чи додають австріяки фарбники, чи то такий вид у їх квітів- темного кольору. Але за кілька хвилин шампанське стає від 1-2 квіточок небесного кольору й насичується божественним фіалковим ароматом. Зараз все встелено фіалковими килимами, то я й спробувала відтворити ласощі вдома. Рецепт знайшла в інтернеті.
Кожну фіалочку вмочити в білок, обсипати цукровою пудрою, розкласти на протвень, застелений папером, і відправити на 3-4 години до духовки при температурі 60 градусів ( у мене були 4 год.) зберігати в склянім слоїку в холодильнику. За смаком вийшли приємніші за ті, що купляли, смачніші,а ось з шампанським ще не пробували.