Торт "Мікадо"У мене іноді бувають такі дні, коли дуже сильно хочеться солодкого. Прям так, що аж-аж. От тільки хочеться такого смачного солодкого, а в таку спеку, щоб і ще й не дуже важкий був для шлунка.
Вирішила спробувати колись записаний рецепт , і не прогадала - смачно, освіжаюче, та ще й у розрізі краса.
(На мій розріз не звертайте увагу- то те що встигла врятувати від поїдання)
Рецепт із сайту "у самовара" але автор вказує інше джерело - Arnusha с LI.
Приготування почнемо із
бісквіту:2 яйця
2 ст. л. гарячої води
80 г цукру
1 пачка ванільного цукру
60 г борошна
20 г какао
1ч. л. розрихлювача
2 яйця збити із 2 ст. л. гарячої води (не кип"ятку). Окремо змішати цукор і ванільний цукор, і поступово всипати до яєчної суміші, весь час збиваючи (близько 2 хв).
Окремо змішати борошно, какао і розрихлювач. Просіяти його до яєчної суміші і обережно перемішати ложкою.
Випікати при температурі 170 градусів 20 хвилин. Готовий бісквіт перевернути на решітку і охолодити.
5 бананів очистити від шкірки і розрізати вздовж навпіл.
Желе для торта:100 мл білого вина
150 мл яблучного соку
3 ст. л. цукру.
Желатин.
Вино, яблучний сік і цукор змішати із сухим желатином (дк.Еткер). Швидко вимішати до повного розчинення желатину і цукру.
Абе ж приготувати желе за інтрукцією на упаковці желатину, якщо немає дк.Еткера.
Готове желе злегка охолодити.
Взяти роз"ємну форму. На дно викласти шоколадний корж, викласти розрізані банани по колу, по всьому коржу. Зверху вилити готове охолоджене желе. Поставити в холодильник щоб повінстю застигло.
Крем-суфле:6 г желатину
400 мл вершків
2 ст. л. цукру.
Желатин розчинити у воді, розтопити на водяній бані.
Вершки із цукром збити в крем. Збивати далі, поступово вливаючи желатин.
Готову масу рівномірно розподілити поверх бананів в желе і знову поставити в холодильник для застигання.
Шоколадна глазур:
2 г желатину
125 мл вершків
100 г шоколаду чорного
Вершки гарно нагріти, додати шоколад, розмішати до повного розчинення. Додати желатин. і знову гарно розмішати щоб желатин розчинився.
Охолодити глазур до кімнатної температури і нанести на торт зверху. Дати настоятись торту і прикрасити на свій смак.
СМАЧНОГО !!!