Торт "Барвінок"Дуже часто до мене звертаються замовники з проханням спекти їм тортика такого як у магазині продають виробництва 2 Київського булочно-кондитерського комбінату, "Барвінок" називається. В інтернеті рецепту немає. Це точно)) Перелопатила всі простори))). А на сайті комбінату, він просто описаний як - бісквітні коржі і шоколадне суфле))
І от тут почалась моя епопея із підбором інгредієнтів і пошуком правильних пропорцій, щоб якщо і не так само вийшло, то хоча б дуже схоже до оригіналу.
Здається мені це вдалося)))) Не можу поки-що підібрати до рецепта правильну пропитку. Бо в оригіналі торт має аромат есенції, то я ще в пошуку)))
Хочу поділитись тим, що в мене вийшло)))
Отже, для бісквіту нам потрібно:
4 яйця
1 стакан цукру
1 стакан борошна
1 ч.л. розрихлювача
3 ст. л. кип"ятку
3 ст. . олії
ваніль на кінчику ножа
Яйця збити із цукром на великій швидкості до збільшення об"єму в 3 рази.
Додати борошно і розрихлювач, обережно перемішати на малій швидкості міксера.
Додати кип"яток, перемішати.
Додати ваніль і олію. Перемішати до однорідності. Тісто має бути як сметана.
Форму № 24 вистелити папером і змастити дно маслом. Випікати при температурі 180 градусів 30-25 хв.
Готовий бісквіт перевернути на решітку і охолодити (дати вистоятись не менше 8 годин).
Крем - шоколадне суфле:
200 мл. вершків (домашньої сметани)
150 г чорного шоколаду (56-72%)
150 мл вершків для збивання.
1,5 ст. л. цукрової пудри.
200 мл вершків довести до кипіння, додати поламаний шоколад. Розмішати, охолодити. Збити.
150 мл вершків збити в крем із пудрою.
З"єднати шоколадну і вершкову масу в одній посуді і збити до однорідності міксером на малій швидкості.
Сироп :
3 ст. л. цукру
0,5 ст. води.
3 ст. л. бренді.
Потрібна ще якась есенція, але яка, я поки-що не знайшла)))
Збираємо торт:
Бісквіт розрізати на 2 коржі. Щедро пропитати сиропом.
Один корж змастити кремом-суфле, накрити другим коржем.
Дати настоятись (хоча б ніч).
Прикрашають барвінок білковим (білково-заварним кремом) і посипають зверху какао-порошком, відсажують білкові квіточки і листочки.
Я не прикрашала, бо далі торт мав бути складної форми, ось що в мене вийшло в розрізі
Готовий торт із цих продуктів вийшов близько 1 кг.
СМАЧНОГО !!!