Оскільки я з дріжджовим тістом не сильно дружу, то паски не печу, аби не мучити ні себе, ні тісто. Моя фірмова великодня випічка оцей
сирник з маком.
СИРНИК ВЕЛИКОДНІЙТісто: 0,5 кг борошна, 300 г маргарину, 3 жовтка, 1 скл цукру,
1 ст л розпушувача.
Борошно посікти з маргарином, яйця розтерти з цукром і маслом та додати до борошна. Всипати розпушувач і замісити тісто. Тісто ділити на 2 частини.
Один корж печемо з маковою масою, другий - з сирною.
Макова маса: 1,5 -2 скл. маку, 1 скл. цукру, 3 білка, 1 яйце, 100 г масла, 1 ст. л крохмалю, 2 ст. л манки, 1 ч. л. розпушувача.
Мак запарити і втерти в макітрі. Масло розтерти з цукром і жовтком, білки збити. Все акуратно вимішати.
Суміш вилити у форму, дно якої вистелене частиною тіста, і пекти 30-40 хв на середньому вогні.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 100 г масла, 8 яєць, 1,5 -2 скл. цукру, 1 лимон, 1 ст. л манки,1 ст. л крохмалю.
Сир двічі змолоти на м'ясорубці. Жовтки розтерти з цукром, маслом, додати до сиру. потім додати манку, крохмаль,
лимон, обережно вмішати збиті білки. Сирну масу вилити у форму, дно якої вистелене другою частиною тіста, і пекти
приблизно годину. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.
Крем: 1 скл молока, 1 скл. цукру, ванільний цукор. Суміш довести до кипіння і влити в неї другу суміш: 1 скл молока,
2 ст. л борошна, 2.5 ст. л крохмалю. Постійно мішати і зняти з вогню, коли загусне. Охолодити і збити з 250 г масла.
Перекладати так: сирний корж, крем, маковий корж (тістом догори). Боки змастити кремом, верх залити помадкою.
Це збірний рецепт з маминого записника + рецепт пляцка Надія з газети "Високий замок"(збереглася пожовкла вирізка).
Якщо не додивилася і такий рецепт був - вибачайте. В усякому випадку дуже смачно.