Мабуть, багато хто з вас у різних спільнотах «Вконтакте» зустрічався з цим рецептом, що переходить від однієї групи до іншої. Востаннє зустрічала його в «Копилке рецептов». Подібні рецепти є й у нас- у Волошки та Галиночки. Вирішила вставити, як то кажуть, і свої 5 копійок
Торт з кавовим мусом(Я б сказала, варіація на тему «Пташиного молока»)
Для тіста:
- 50 г вершкового масла
- 2 столових ложки какао-порошку
- 50 г цукру
- 2 столовые ложки муки
- 1/4 чайной ложки розпушувача для тіста
- 1 велике яйце
Для муса:
- 1 столова ложка розчинної кави в гранулах (брала Мелікано)
- 100 г цукрової пудри
- 4 жовтки
- 320 мл вершків (бажано домашніх)
- 3 чайних ложки порошкового желатину
Приготувння:
1. Розчинити каву в 2 столових ложках кип’ятку й залишити, щоб остинула.
2. Розігріти масло й підмішати какао-порошок. Зняти з вогню, помішуючи, додати цукор. Ввести муку з розпушувачем, яйце. Замісити тісто. розподілити рівномірним коржем по дну роз’ємної форми. Випікати 10-12 хв.при 180 С. Остудити. (Я зробила подвійну порцію тіста, але, мабуть, добре було б і на одну). Доки корж остигає, готуємо мус.
3. 3 цукрової пудри й 4 стол. лож води зварити густий сироп.
4. В мисці міксером збити жовтки й, не припиняючи збивати, влити гарячий сироп. Збивати, доки маса стане кремоподібною.
5. Додати в жовтки розчинений у півсклянці води і трішки охолоджений желатин і розмішати. Додати остужену каву й знову добре розмішати.
6. Збити вершки й теж додати в суміш.
7. Мус трішки остудити й залити в форму поверх тіста. Залишити остигати не менше години в холодильнику.