Шоколадний брауніз
4 яйця,
380 гр. цукру,
230 гр. вершкового масла,
130 гр. какао,
ванільний екстракт,
50 гр. борошна,
0,5 ч.л. солі,
500 гр. кисломолочного сиру.
Збити яйця до піни. Взбиваючи, по черзі оборежно додати цукор, розтоплене та охолоджене до кімнатної температури масло, какао, ванільний екстракт, борошно, сіль.
Духовку нагріти до 150 градусів Цельсія. Роз'ємну форму змазати маслом, обсипати борошном, вилити тісто. Випікати хвилин 45-50, головне не перепекти, щоб не отримати пересушений бісквіт. Всередині брауніз повинен бути вологим, злегка глевкуватим, і консистенцією, і на колір повинен нагадувати мокрий асфальт. В класичному варіанті готовий ще теплий брауніз розрізати на квадратики, дати вихолонути, і можна смакувати.
Дуже довго я саме так і робила, але якось мені здалося це одноманітним і нудним. І тоді з класичного брауніз я зробила "не класичний чізкейк"
500 гр. сиру взбити в блендері з 2 столовими ложками цукру. В ідеалі, звичайно, краще брати домашній сир, але "на безриб'ї і рак риба" - я перебрала й промоніторила
майже весь ринок кисломолочних сирів і зупинилася на "Простоквашино" 15% жирності. Взбиту сирну масу викласти на теплий брауніз.
Поєднання яскраво вираженого шоколадного смаку какао та ніжного сиру дає класичну композицію. Рецепт не складний, а результат неймовірний.