Манти - досить популярне блюдо, яке прийшло до нас із Середньої Азії. Готується воно на пару. За зовнішнім виглядом манти нагадують пельмені, тільки набагато більше. Фарш для мантів готується вручну. Основна його відмінність від пельменного фаршу - обов'язкова наявність овочевий складової, гарбуза, болгарського перцю,картоплі і т.д. Обов'язково спробуйте приготувати і урізноманітнити своє меню цим ароматним і соковитим блюдом!
Вам знадобиться Для фаршу: 1 кг ріпчастої цибулі, 500 г яловичини, (у мене телятина)300 г свинини, 2 болг.перця, сіль, перець, спеції. Для тіста: 1 куряче яйце, 1 чайна ложка солі, 1 склянка води, 1 кг борошна вищого сорту.
Приготуйте прісне тісто. Для цього в окремій мисці змішайте яйце з сіллю і водою. Можна замінити воду молоком. Так тісто буде ще більш м'яким. Додавайте поступово просіяне через сито борошно. Замісити круте тісто. Вимішувати його потрібно до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним. На це має піти не менше 20 хв. Присипте готове тісто мукою, загорніть в пакет і покладіть в холодильник відпочити на годину. В цей час можна зайнятися фаршем.
Для мантів найкраще підійде фарш з яловичини або телятини з додаванням нежирної свинини. Видаліть з м'яса жили і жир. Порубаєте м'ясо на дрібні шматочки. Соковитість мантів забезпечується саме рубаним фаршем.
Очистіть ріпчасту цибулю і промийте. Наріжте цибулю невеликими кубиками. Дуже багато цибулі в мантії робить це блюдо таким ароматним і смачним. З'єднайте його з м'ясом і добре перемішайте руками. Посоліть і поперчіть червоним і чорним перцем. Можна додати до фаршу насіння куміна. Болгарський перець також ріжемо .Це додасть страві східний колорит. Відбийте фарш і покладіть в холодильник.
Формуємо манти . Розкачуємо досить тонке тісто .З'єднайте пальцями два протилежних краю і защипніть їх над фаршем. Аналогічно з'єднайте інші два краї коржі. У вас має вийти мішечок прямокутної форми. Залишилося попарно прищипнуть кінці
Готуйте манти в пароварці при щільно закритій кришці. Час приготування 45-50 хв. Потім перекладіть манти на велике блюдо і подавайте до столу.
Я ще приготувала соус помідоровий до мантів . Помідори протушити з базиліком і часником , додати пару капель води і томатну пасту . Смачного!
Рецепт з ehow.in.ua
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!