Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Манти з телятини та свинини
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
3 березня 2013 19:13
Повідомлення #1


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275



Манти - досить популярне блюдо, яке прийшло до нас із Середньої Азії. Готується воно на пару. За зовнішнім виглядом манти нагадують пельмені, тільки набагато більше. Фарш для мантів готується вручну. Основна його відмінність від пельменного фаршу - обов'язкова наявність овочевий складової, гарбуза, болгарського перцю,картоплі і т.д. Обов'язково спробуйте приготувати і урізноманітнити своє меню цим ароматним і соковитим блюдом!

Вам знадобиться
Для фаршу: 1 кг ріпчастої цибулі, 500 г яловичини, (у мене телятина)300 г свинини, 2 болг.перця, сіль, перець, спеції.
Для тіста: 1 куряче яйце, 1 чайна ложка солі, 1 склянка води, 1 кг борошна вищого сорту.

Приготуйте прісне тісто. Для цього в окремій мисці змішайте яйце з сіллю і водою. Можна замінити воду молоком. Так тісто буде ще більш м'яким. Додавайте поступово просіяне через сито борошно. Замісити круте тісто. Вимішувати його потрібно до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним. На це має піти не менше 20 хв. Присипте готове тісто мукою, загорніть в пакет і покладіть в холодильник відпочити на годину. В цей час можна зайнятися фаршем.

Для мантів найкраще підійде фарш з яловичини або телятини з додаванням нежирної свинини. Видаліть з м'яса жили і жир. Порубаєте м'ясо на дрібні шматочки. Соковитість мантів забезпечується саме рубаним фаршем.

Очистіть ріпчасту цибулю і промийте. Наріжте цибулю невеликими кубиками. Дуже багато цибулі в мантії робить це блюдо таким ароматним і смачним. З'єднайте його з м'ясом і добре перемішайте руками.
Посоліть і поперчіть червоним і чорним перцем. Можна додати до фаршу насіння куміна. Болгарський перець також ріжемо .Це додасть страві східний колорит. Відбийте фарш і покладіть в холодильник.

Формуємо манти . Розкачуємо досить тонке тісто .З'єднайте пальцями два протилежних краю і защипніть їх над фаршем. Аналогічно з'єднайте інші два краї коржі. У вас має вийти мішечок прямокутної форми. Залишилося попарно прищипнуть кінці

Готуйте манти в пароварці при щільно закритій кришці. Час приготування 45-50 хв. Потім перекладіть манти на велике блюдо і подавайте до столу.

Я ще приготувала соус помідоровий до мантів .
Помідори протушити з базиліком і часником , додати пару капель води і томатну пасту . Смачного!

Рецепт з ehow.in.ua

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 06:31

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 50
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100