Досвідчена господиня
Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011
ICQ:--
Бали: 1656
|
У гарних жіночок на базарі купляю по жмінці чорносливу,кураги,родзинок та з літа сушимо яблука та груші.Все це разом і буде гарним пучком смаку для узвару.В каструльку наливаю літри 4 води нехай закипить.Тим часом заливаю окропоп вимиті сухофрукти.І вже коли вода почне кипіти висипаю їх разом з рідиною,додаю цукру .Нехай провариться хвилин 15-20 і відставлю його настоюватись.
Чим корисний узвар ? Узвар - напій із сушених плодів. Частіше всього в нього кладуть яблука, груші, сливи, абрикоси, родзинки. Тому виходить справжній концентрат корисних речовин. Адже сухофрукти багаті вітамінами А, С, групи В, а також калієм, залізом, фосфором, кальцієм. Сушені груші завдяки значній кількості клітковини стимулюють травлення, виводять з організму важкі метали і токсини. Ізюм зміцнюють нервову систему, легені, серце. В куразі найбільшу кількість мікроелементів, вона сприяє спалюванню зайвих кілограмів. Чорнослив допомагає подолати стрес, поліпшує обмін вуглеводів. Корисні властивості узвару особливо необхідні взимку, під час посту. Коли свіжі фрукти і овочі містять мало поживних речовин і наш організм втрачає накопичений за літо запас вітамінів. Саме тому обов'язково слід вживати напої з сухофруктів - вони допоможуть подолати зимовий авітаміноз.MegaSite |