горіховий тарт
2 стакани борошна,
1 ч. л. порошку для випічки,
2 ч.л. цукру,
0,25 ч.л. солі,
1 яйце,
125 гр. масла.
1 стакан ліщини,
1 стакан мигдалю,
1 стакан цукру,
250 гр. жирних вершків.
Змішати борошно, порошок для випічки, цукор, сіль. Додати порізане холодне вершкове масло. Порубати ножем до однорідної маси, додати яйце, вимісити тісто. Форму для тарта змазати маслом, присипати борошном. Тісто розкатати, перекласти у форму, розрівняти, втрамбувати, поставити в холодильник.
Горіхи піджарити, подрібнити на крупні кусочки. Змішати з цукром, вершками, підігріти на сковорідці, довести до кипіння, але не кип'ятити. Суміш вилити на тісто. Запікати при температурі 200 градусів 25 хвилин. З форми діставати вже холодним, але в мене до того не дожив
Рецепт з сайту cook-talk