Баранина з овочами у червоному вині.
1 кг. баранини (можна філе, а можна й з кісточкою),
1 корінь пастернаку,
1 корінь петрушки (великий, або 2 маленьких),
2 морквини,
3 стебла селери,
300 мл. червоного сухого вина,
200 мл. води,
свіжемелений чорний, духмяний білий перець,
гвоздика,
сіль.
Баранину розділити на порційні шматки, обжарити на сухій гарячій сковорідці. Перекласти в глибоку сковороду чи казанок. Всі коріння нарізати кружальцями, стебла селери - на шматки товщиною в 1,5 см. На сковорідці після м'яса залишився вижарений сік та жир - в цьому соусі на великому вогні обжарити овочі, в кінці додати вино, перемішати, додати до м'яса. Додати води, щоб м'ясо було до половини покрите рідиною. Тушити на маленькому вогні до готовності м'яса (години дві, дві з половиною). Я для цієї страви маю спеціальний девайс - скороварку. Така велика товстостінна каструля, яка герметично закривається, і в якій утворюється дуже високий тиск. В скороварці баранина готується 25 хвилин. Виходить дуже смачно.
[attachment=59165]