Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Дорадо з овочами, риба печена
KASYA
24 лютого 2013 17:18
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Дорадо з овочами




Продукти згідно рецепту на 1 дорадо вагою близько 0,5 кг:

Баклажан — 1 шт.
Помідори — 300 г
Часник 2-3 зубчики
Перец болгарський солодкий — 3-4 шт.
Олія — 0,5 склянки
Лимон - 1 шт.
Зелень селери і петрушки — по 2-3 гілочки
Вино біле — 4-5 ст.л.
Спеції: морська сіль, перец чорний і духмяний горошком, мускатний горіх, імбир, сухі трави, лавровий листок.

В мене було 2 риби загальною вагою чуть більше 1 кг. Баклажан в мене був морожений, тож точну вагу не скажу, підсмажила стільки кружечків, щоб вкрити дно форми для запікання. Також ще посмажила морожений кабачок. Перець теж в мене був вже порізаний і заморожений. Зелень давала тільки петрушку, селери немала. Помідор був один великий.
Пропорції овочів, як на мене можна давати в довільній формі.


Рибу почистити, помити, висушити паперовою серветкою. На рибі зробити ножем 2-3 косих надрізи.
В ступці розтерти спеції з розрахунку на 1 рибу: третину чайної ложки солі, по 2-3 горошки чорного і духмяного перцю, мелений імбир і мускатний горіх на кінчику ножа, по 2 щіпки трав (базилік, орегано, чебрець, майоран). На 2 риби я відповідно все подвоїла.
Розтертими спеціями змастити рибу: всередині, зверху і в надрізах.
Нарізати кілька кусочків лимона і половинки кружечків вставити в надрізи, один-два кружечки вкласти в середину риби.
1 зубчик часнику розрізати на кусочки і теж вкласти в середину риби, а також там де були жабри.
Витиснути з решти лимона 1 чайну ложку соку, полити рибу і залишити маринуватись хвилин на 15-20.
Тим часом в олії обсмажити порізані кружечками баклажани і кабачки, викласти в форму у якій запікатиметься дорадо. Зверху витиснути через часникодавку (потерти, або дрібно посікти) решту часнику, посипати зеленню петрушки, чуть присолити.
Далі покласти порізаний соломкою болгарський перець і посипати решту зелені.
На сам верх дати порізані помідори.
Зверху овочів викласти замариновану рибу, зверху полити олією, яка залишилась після смаження баклажанів і кабачків. Покласти 2-3 лаврових листочки.
Далі по рецепту в форму з рибою потрібно влити 4-5 ст. ложок білого вина (сухого або солодкого), але я не давала ніякого. Просто додала 2 ст. ложки води.
Форму з рибою поставити в розігріту духовку хв. на 30-40. В мене було 40.
По рецепту рибу потрібно в процесі запікання 2-3 рази полити рідиною, яка виділяється з овочів і риби, що риба не засохла. Я просто зразу форму закрила зверху фольгою, а через 30 хвилин фольгу забрала, полила 1 раз і залишила в духовці ще на 10 хв.



Рибка дуже смачна, ніжна.

Рецепт з незначними змінами з сайту http://www.djurenko.com/cooking/dorado.html


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:59

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 126
Гостей: 122
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100