Досвідчена господиня
Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011
ICQ:--
Бали: 1656
|
Т ак готує бульбяні голубці моя мама.Бере капустину та запарює її ,вийнявши серединку ,у киплякій воді до м"якості.Далі розбирає по листочках, відрізає потовщення та складає на стопочку по розміру:) Для начинки бере чищену сиру картоплю та тре її як на деруни,проціджує і сік виливає на розігріту сковорідку і так щоб рідина чуть згусла і виливає до потертої та посоленої картоплі,перчить,додає смаженої цибульки і вимішує.Загортає начинку в капустяне листя.Викладає у вистелену капустяним листям чугунну каструльку голубці,заливає водичкою і ставить на вогонь, накривши кришкою щоб закипіли.А далі ставить в духовку на 140 градусів на 1 годину.(Духовки різні тому можливо прийдеться і на 160 гр. поставити).Голубці смачні..смачні..начинка біленька..ніжненька. Коли нема посту можна додати ложку сметани в начинку.Ще часом додаємо варену картоплю, коли є готова та маємо бажання так зробити А я люблю зробити голубці з рису, хоч пісні та також смачні.Запарюю капустяне листя.Обрізаю потовщення. Готую начинку.Відварюю рис, солю,перчу, додаю посмажену цибульку,часничок,порізані дрібно перчик, курагу та смажені гриби перемелені на м"ясорубці,при бажанні порізану дрібно зелень,терту моркву.Закручую у вигляді перчика листок капустини з начинкою і викладаю у жаровню, дно якої вистеляю капустяними листочками.Заливаю грибним легеньким відваром, або овочевим бульйончиком, якого солю та перчу.Додаю в жаровню 2шт.духмяного перцю та листок лавровий.Ставлю на вогонь щоб закипіли.А далі в духовку на 1 годину при все тих же 140-160 гр. |