Кекс Уфимський.
По рецепту І. Чадєєвої.
Масло-135 гр
мука-200гр
цукор-120 гр
яйця-2 шт
згущонка-50 гр
вино,коньяк або ром-2 чай.ложки
какао-1 чай.ложка
розпушувач-0,5 чай.ложки
горіхи арахіс, ваніль
Продукти всі кімнатної температури.Масло,цукор,ваніль добре міксером збити,добавляти по одному яйця,збивати.Згущонку добавляти порціями,збивати.Муку з розпушувачем тоже добавляти порціями.Тісто розділити на дві частини,до одної дати какао,до другої алкоголь і горіхи.Форму змастити, покласти коричневе тісто а на верх біле.Посипати зверху горіхами.Печи приблизно 1 год.Теплим посипати пудрою.
P.S У мене вийшов темніший,бо я дала одну столову ложку какао.А так має бути світло коричневий.Дала також цілу ложку чайну розпушувача,з алкоголю влила ром до всього тіста,бо щось не зрозуміла яке вино давати.Горіхами посипала тільки зверху(не було більше).Форма кірпічик у мене трохи широкувата для цього кекса то він трохи низький,другий раз візьму другу форму а по госту колись він був квадратний.Кекс дуже смачний,ніжний і ароматний.
Фотографія не дуже бо робила вечером,зранку кекса вже не було