Свинина в журавлиново-апельсиновому соусі[/i] (альпійське рагу)
[b][/b][i]
Збиралась таке м"яско приготувати ще на новорічно-Різдвяні свята, але не вийшло через брак часу. То зробила його сьогодні. Взагалі його оригінальна назва "Альпійське рагу" - з сайту http://www.smachno.in.ua/prygotuvannya.php?id=93, але так як я відхилилась від рецепту, то і назву трохи змінила.Продукти:
• свинина - 1,5 кг
• цибуля - 2 шт. середнього розміру
• червоне сухе вино - 200 гр.
• м’ясний бульйон чи вода - 200 гр. (в мене вода, бульону не було, але це не зашкодило страві)
• журавлина (свіжа чи морожена, сушена) - 1 склянка
• олія - 4 ст. л.
• мед - 1 ст. л.
• апельсинова цедра - з 1 апельсина
• апельсиновий сік - з 1 апельсина
• сіль, чорний мелений перець
М’ясо помити, нарізати невеликими шматками. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. В сковорідці на добре розігрітій олії обсмажити до рум"яного кольору шматки м’яса з двох сторін. Перекласти м"ясо до гусятниці.
Потім на тій же олії підсмажити цибулю і додати її до м"яса. Після чого до м"яса додати вино і воду (бульон).
Гусятницю з м"ясом, цибулею, вином і водою закрити кришкою і поставити до духовки на 1-1,5 год. В мене була молоденька свининка, то стушилась за годину.
Після чого тушковане м’ясо посолити і поперчити до смаку. Додати журавлину, мед, сік і цедру апельсина.
Все перемішати, накрити кришкою і на малому вогні потушкувати ще 15-20 хв.
Свинина в журавлиново-апельсиновому соусі готова.
Вийшло дійсно по святковому смачно.