Limoncello - Лімончелло
Лімончелло - відомий італійський лимонний лікер. Ним часто завершують трапезу, ароматизують кондитерські вироби. А на мене дуже запашний і смачний напій.
Склад
Вам буде потрібно на 1,5 л лімончелло:
500 мл 95% спирту
500 г цукру
650 мл води
8-10 лимонів, щоб вийшло 120 г цедри (жовта частина)
Час приготування: 10-15 днів
Приготування:
Лимони добре вимити.
Обережно зрізати лимонну цедру (жовту частину) за допомогою ножа для очищення овочів.
Лимонну цедру покласти в скляну банку.
Додати спирт, закрити щільно кришкою і поставити настоюватися на 5 -10 днів. Кожен день настоянку струшувати.
Через 5-10 днів приготувати сироп. У каструлю висипати цукор.
Додати воду, довести до кипіння, помішуючи.
Коли цукор повністю розчиниться, каструлю зняти з вогню. Сироп остудити.
Лимонну настоянку процідити через сито і додати в сироп.
Лимонну цедру добре віджати.
Лимонну настоянку добре перемішати з сиропом і розлити по пляшках.
Лімончелло настоювати ще 5 днів, потім можна пити.
Примітка
У деяких рецептах при готуванні лимончелло додають 500 мл води. У цьому випадку лікер дуже міцний. Лимони треба вибирати свіжі і запашні, спілі. Бо від лимонної шкірки буде залежати насиченість запаху і смак.
Мої подруги дуже полюбили цей напій. Коли відкриваєш пляшку, тоаромат лимонів наповнює приміщення, смак чудовий і не гірчить, тай багато його не потрібно, що б звеселити компанію (таки міцненький).
рецепт із "Итальянская кухня в России" (http://www.cucinaitaliana.ru/recipes/limoncello.html)