Лососевий паштет з ікрою
смачненька закуска на будень і до святкового столу
Складники :350 г свіжого лосося
75 г вершкового масла
25 г вершкового масла (на заливку зверху)
2 ст л червоної ікри
сіль, перець, лимонний сік, прянощі
Приготування :Лосось, покласти у змащену оливковою олією форму для запікання. Скропити лимонним соком, посолити і поперчити. Якщо маєте подрібнити гілочку розмарину.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Зняти шкірку і видати кістки. Покласти 2 \ 3 риби в каструльку, додати масла. Влити 1 столову ложку лимонного соку. За допомогою блендера, збити масло і рибу в однорідну масу.
1 \ 3 риби розім'яти виделкою і перекласти до збитої маси. Акуратно перемішати.
Додати 2 столові ложки червоної ікри. Ікру можна замінити на дрібно нарізану малосольну рибу.
Ще раз легенько перемішати все в каструльці . Перекласти паштет в контейнер (або посудину для зберігання), розрівняти і залити розтопленим вершковим маслом. Через 20 хвилин, накрити і сховати в холодильник.
Найкраще смакує зі свіжими гарячими грінками, тоді масло розтоплюється, пропитує грінку, вона зверху стає трішки мякшою, проте ще зберігає свою хрусткість. Горнятко свіжої кави і ... можна трохи покайфувати
Смачного !!!!!!!!