Язик у вершковому соусі з горіхами по-грузинськи Рецепт від buxgalter_sofi з livejournal.comКрім того, майже один в один такий рецепт є і у Ірки-Шкірки під назвою "Проковтни язик. Закуска по-чеченськи".В мене практично так, як і у цих двох рецептах, за вийнятком грибів, які я замінила баклажанами (не всі у мене в сім"ї їдять гриби, отож викручуюсь).
Отже, моя інтерпритація:
говяжий язик на 1,5 кг
2 великих цибулі
0,5 кг порізаних баклажанів (в мене були заморожені)
2 склянки почищених грецьких горіхів
4 зубки часнику
500 г вершків - в мене були заморожені "Драгобрат", розморозила і були добрі (або сметана)
15 г масла, (я давала кукурудзяну олію десь до 100 г, бо баклажани вбирали)
сіль і перец до смаку
зелень кропу, петрушки, кінзи.
По тих 2-х рецептах, відварений з приправами і почищений язик, різати часточками, я порізала пластинами.
Склала в сотейник, додала підсмажену цибулю з баклажанами; подрібнені блендером, а потім ще розтерті у ступці горіхи з часником і змішані з вершками; посолила, поперчила і поставила у духовку на 30 хв.
Готову страву посипала кінзою і кропом.
Смакота неймовірна і баклажани туди також підходять. Це і справді "Проковтни язик...", як у
Ірки-Шкірки!