інгрідієнти:
вершки (35%-ная жирність) - 500мл; цукор - 100г; желатин - 10г; апельсин - 2 шт.; для сиропу: вода - 1/2 стакана; апельсиновий сік - 1/2 стакана; ванільний цукор - за смаком.
Апельсини вимити, обшпарити, обсушити паперовим рушником. Узяти дрібну терку (для цитрусових) і натерти на ній цедру з одного апельсина.
Желатин насипати в маленьку тарілку, додати декілька ложок холодної води і залишити приблизно на 30 хвилин. За цей час розділити вершки на 2 рівних частини. Одну частину прибрати в холодильник, в другу додати цукор, розмішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб вершки не підгоріли. Зняти з плити, накрити кришкою. Дістати з холодильника вершки, що залишилися, і збити в стійку піну.
Миску з желатином перенести на водяну баню, розпустити желатин і помішуючи додати в гарячі вершки з цукром. Туди ж акуратно домісити збиті вершки і апельсинову цедру.Розлити панна котту по креманкам, заповнюючи на 2/3, і прибрати в холодильник на 4 години.Апельсины почистить, разделить на дольки. С каждой дольки снять пленку и нарезать на маленькие кусочки. Сварить сахарный сироп из стакана сахара со стаканом апельсинового сока с водой (уварить примерно на половину объема). Добавить в сахарный сироп кусочки апельсина, перемешать, немного проварить и убрать с огня. Остудить. Охлажденные апельсины вместе с сиропом разложить по креманкам. Панна котта готова.
Автор:Елена Покровская http://www.gotovim.ru/recepts/sbs/pannacotta.shtml