Пляцок "Каролінка"Тут на Дрімфуді зустрічала в дівчат пляцки "Кароліна" і "Пані Кароліна", у мене теж є "Каролінка", трішки подібний, та все ж інший, тому пропоную ще свій. 100 г молока
2 ст. ложки меду
3 жовтки
50 г масла (маргарину)
2-3 ст. ложки какао
1 чайна ложка соди гашена оцтом
1 склянка цукру
0,5 кг муки (завжди даю не повністю, а досипаю в процесі вимішування, бо мука різна буває).
Тісто. Масло, мед, цукор змішати і розігріти, що розтопилось масло, охолодити.
Додати жовтки, просіяне какао, молоко, гашену соду, муку і вимісити тісто (трохи нагадує тісто "Спартака"). Роздіти на 4 частини і випікати в розігрітій духовці буквально по 5-7 хв. Форма 28х28.
Крем. 400 г масла збити з 1 скл. цукру-пудри. Додати 0,5 л домашньої густої сметани і 0,5 пакетика ванільного цукру або пару капель ванільної есенції. Гарно збити.
Начинки: 1 - дрібно посікти або перемолоти 1 скл. горіхів;
2 - 0,5 кг яблук почистити, порізати пластинками, протушити з цукром;
3 - 100 - 200 г чорносливу запарити і перекрутити через м"ясорубку або подрібнити блендером.
Перекласти коржі: на перший корж - крем+горіхи;
на другий корж - крем +яблука;
на третій корж - крем+ чорнослив.
Верх прикрасити за бажанням.
Рецепт з моєї давньої записної книжки з рецептами.