[/b][/u][center]
[b]Пастрома з індичого філе у винному маринаді[/center]
Потрібно:
Індиче філе - 2 штуки (вагою близько 1 кг кожна)
Вино червоне сухе - 2 склянки
Гірчиця в зернах - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 3-4 шт.
Часник - 6 зубчиків
Перец горошком - 1 чайная ложка з вершком
Мед (рідкий) - 2 ст. ложки
Паприка (або перець мелений) - 1 столовая ложка, якщо перець - 0,5 ст.ложки
Розмарин - 0,5 чайної ложки
Сіль - 1,5 ст. ложки
Філе гарно вимити, якщо є якісь хрящики чи залишки кісточки, акуратно вирізати, поклати на друшляк стікати.
Вино змішати з медом, спеціями, сільлю, перцем, видавленим через часникодавку часником. Якщо мед не рідкий, то прогріти, щоб розчинився. Охолодити.
Викласти філе в каструлю, чи інший посуд з кришкою, залити маринадом, маринад повинен покривати м"ясо повністю і залишити на добу в холодильнику.
Перед запіканням скрутити кожне філе в рулет, скріпити шпагатом.
Далі згідно рецепту, духовку потрібно нагріти до 250 градусів. М"ясо покласти в жаростійкий відкритий посуд і поставити в розігріту духовку на 25 хвилин. По закінченні часу запікання, виключити духовку і залитити там м"ясо охолоджуватись.[u]
Але тут пішли мої зміни. По-перше, по цьому рецепту філе було куряче, я замінила індичим.
Запікати філе я ставила
у не розігріту духовку, так як в мене скляна форма і я боюсь, щоб у розігрітій вона часом не лопнула.
Отже, розпалюю духовку і ставлю форму з філе запікатись. Запікала при середній температурі 1 год., тоді збільшила температуру і залишила ще хв. на 10, що філе зарум"янилось. Виключила газ і залишила оходжуватись до ранку.
Вийшло сухеньке філе, нам сподобалось, були гості - їм теж.
З сайту "Шустрый повар".