Скумбрія солена[u][/u][center][/center]
Скумбрію почистити, зняти шкірку, відділити від хребта і кісток, вимити.
Промокнути паперовою серветкою.
На філе з 3-х скумбрій змішати по 2 ст. ложки цукру і солі, чайну ложку свіжозмеленого коріандру, 0,5 чайної ложку меленого перцю. Цією сумішшю з двох сторін натерти кожне філе, скласти в посуд з кришкою і поставити на 24 год. в холодильник.
На наступний день приготувати мариновану цибульку: 2 середнього розміру цибулини порізати кружальцями, додати по 1 чайній ложці солі і цукру + 1 ст. ложку оцту і все це залити кип"ятком (стільки, щоб вода повністю закрила цибульку). Коли цибуля охолоне зцідити рідину.
Філе скумбрії порізати кусочками, перекласти цибулькою і чуть скропити олією. Поставити в холодильник ще хоча б на 1 год. (Я не витримую - їм зразу, ну дуже люблю скумбрію і взагалі різну рибку
).
Філе виходить дуже ніжне. Так солити скумбрію мені колись розказала продавець в магазині. За таким рецептом солю також лосось (і любу червону рибу) тільки без коріандру і перцю.