Сирний торт НаполеонНам потрібно:
Сир — 500 гр
Цукор — 400 гр
Жовтки — 4 шт.
Мука — 4 ст. (все залежить від муки)
Сода — 1 ч.л.
Оцет — 0,5 ч.л. (для гашення соди)
Молоко — 0,7 л (крем)
Цукор — 1 ст. (крем)
Білки — 4 шт. (крем)
Вершкове масло — 200 гр (крем)
Мука — 4 ст. л. (крем)
1.Готовимо тісто для коржів. Для цього потрібно сир пропусти через м’ясорубку або зробити це блендером. Жовтки збити з цукром. Соду погасіть оцтом і добавте в масу. Все добре перемішайте і дайте тісту постояти 15 хв. Просійте муку і добавте в тісто. Добре замісіть тісто. Воно має буде крутим.
2.Тісто розділіть на вісім кульок. Кожну кульку розкачайте в тоненький млинець (вирізала кришкою від банячка). Духовку розігрійте до 200 градусів. Випікайте кожний млинець окремо біля 15 хв.
3.Поки печуться коржі, можна робити крем.
Збийте білки з цукром. В каструлю налийте молоко и доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, зменшіть огонь і вливайте збиті білки. Тільки треба постійно мішати масу. Добавте муку, добре розмішайте, щоб не було комочків, і варіть, доки крем не загусне до консистенції сметани. Зняти каструлю с огню і трошки остудіть крем. Після цього добавте в нього вершкове масло і добре перемішайте, доки масло повністю не розтопиться. Тепер крем треба остудити.
4.Розрахуйте свій час. На випічку восьми коржів у вас піде біля 2 год.
5.Крем и коржі остигли. Можна складати торт. Кожний корж добре змастити кремом і складайте один на одного. Обмажте торт по бокам и зверху. Готовий торт прикрашуйте за своїм вподобанням. Я прикрасила крихтами від коржів. Поставте торт в холодильник на добу, щоб він добре пропитався.
Смачного!!!!
Рецепт з повар.ру