Торт "Niсole"
Як і обіцяла напишу рецептик цього тортик. Тортик смачненький, легенький для любителів мусів з легеееенькою кислинкою, тобто для мене.
Отже нам потрібно:Шоколадний бисквіт без муки:
4 білка;
60гр цукру;
2 жовтки;
35гр масла;
140гр темного шоколаду;
Ванільний крем:125гр вершків жирністю 36%;
125 мл молока;
1 стручок ванілі;
20гр кукурудзяного крохмалу;
40гр цукру;
1 жовток;
10гр масла.
Мус з чорної смородини:6г желатину;
100гр чорної смородини перетертої через сито;
100гр цукру;
30мл води;
30мл виноградно-яблучного соку;
150мл вершків;
2 жовтки.
Желе з чорної смородини:80гр чорної смородини перетертої через сито;
80гр цукру;
65мл виноградно-яблучного соку;
6гр желатину.
Шоколадний крем "Шантіль":125мл вершків;
75 гр темного шоколаду.
Приготування бисквіту:Розігріти духовку до 210градусів.
Білки з бити з уцкром до стійких піків.
Окремо збити жовтки і акуратно ввести їх в білкову масу;
Розтопити шоколад, остудити і ввести в яєчну суміш разом з м"яким вершковим маслом, акуратно змішуючи, щоб була пишною.
Масу розділити на дві частини і викласти на протвінь застелений пергаментом, розрівняти тонким шаром.
Випікати 7-10хв.
Приготування ванільного крему:Змішати в каструльці молоко,вершки і насіння однієї палочки ванілі.
Довести до кипіння і зняти з вогню.
Крохмал розмішати з цукром і жовтком.
тоненькою цівкою влити гаряче молоко безперервно помішуючи.
поставити на вогонь і довести до 85градусів.
Зняти з вогню, добавити вершкове масло. перемішати, остудити, накрити харчовою плівко і поставити в холодильник.
Охолоджений крем збити на маленькій швидекості до гладкої маси.
Мус з чорної смородини:Желатин замочити в холодній воді.
Жовтки розтерти.
В мисці змішати пюре, воду, сік і цукор.
Довести до кипіння і варити протягом 1-2хв. при постійному помішуванні.
Зняти з вогню і ввести тоненькою цівкою, помішуючи в жовтки.
потім все вилити назад в каструлькуі при постійному помішуванні довести до 85градусів.
Желатин підігріти, влити його в масу і розмішати. Охолодити.
Вершки збити до стійкої пишної піни і з'єднати з кремом з чорної смородини.
Желе з чорної смородини:Желатин замочити в холодній воді.
В каструльці змішати пюре, сік, і цукор. Довести до кипіння.
Зняти з вогню, добавити підігрітий желатин і розмішати.
Охолодити масу.
Вилити тонким шаром на мус. В холодильник до застигання.
Шоколадний крем "Шанталь".
Шоколад розтопити і охолодити.Вершки збити до стійкої пишної маси і з'єднати з шоколадом.
плавно перемішати в поставити в холодильник, щоб крем схопився.
Тепер збираємо тортик)))Шоколадний корж, ванільний крем, шококорж, мус з чорної смородини, желе з чорної смородини. Боки обмастити шоколадним кремом.
Форма діаметром 18-20см.
Мої зміни:Я не робила коржі з цього тортика. Спекла шоколадний бисквіт і розрізала його на двоє, трохи кривенько вийшло.
Роботи виглядає багато, але за дві години я справилась. Пекла на пробу півпорції. Нам сподобалось.
Фотка трохи не гарна, фотографувала вже в гостях.
Рецепт тортика з ЖЖ "Сладкий мир".