Цей десерт я видумала коли мій чоловік - любитель солодощів вимушений був сидіти на дієті, заліковуючи виразку (до якої, надіюсь, не я його довела
). Слава Богу виразка минулася, а яблука запечені з сиром залишились улюбленим десертом. Зараз рецепт адаптований для здорового шлунку
.
На 5 середніх яблук:
200 гр. сиру (чим жирніший буде, тим смачніша і ніжніша начинка вийде),
2 ст. ложки цукру,
ванілін.
Сир з цукром та ваніліном збити в блендері до легкої сирної маси, якщо сир з низькою жирністю - можна додати трішечки вершкового масла.
З цілих яблук дістати серединки.В утворені пустоти чайною ложкою викласти збитий сир.
Яблука викласти на деко та запекти в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного.