Так як у мене трохи народ в хаті "балуваний", хоче рибку без кісточок, то я
роблю ось таку скумбрію.
Філе скумбрії запечене з овочами [u][/u]
На 3 скумбрії потрібно:
1 середня морква, 1 середня петрушка, четвертинка невеликої селери, четвертинка невеличкої савойської капустини, 1 середня цибулина, 1 невеличкий порей, сухі трави: чебрець, базилік, орегано, петрушка, сік половини лимона, сіль (в мене морська з часником), перець, кукурудзяна олія.
Скумбрію розморозити, почистити, помити, зняти шкірку і відділити від хребта і решти кісточок. Готові філе посолити з внутрішньої сторони, поперчити, натерти сухими травами і соком лимона, залишити на 15 хв.
Тим часом та крупній терці натерити моркву, петрушку, селеру, порізати півкільцями цибулину, капусту і поставити тушити на кукурудзяній олії. Порей порізати.
На фольгу поклати одну половинку скумбрії (1 філе) виклати тушені овочі на них порей, зверху покласти другу половинку скумбрії.
Фольгу закрити пакетиком і покласти у форму для запікання.
. Поставити у духовку на середню температуру на 20 хв., через 20 хв. фольгу відкрити і залишити у духовці ще на 5-10 хв.
. Таке філе смакує і гарячим і холодним.