Сирних запіканок є безліч, але пропонує ще і мою
Сирна запіканка з чорною смородиноюсир - 1 кг
яйця - 4 шт.
сметана домашня - 150 г
цукор - 200 г
ванільний цукор - 1 пакетик
крохмал кукурудзяний - 2 - 3 ст. ложки (залежно від сиру).
Зверху на сир:
1 склянка (250 г) замороженої смородини + 1 склянка (250 г) цукру.
Сир збити у блендері (або просто товкачкою до картоплі), додати збиті яйця, сметану цукор і ванільний цукор, крохмал. Добре все вимішати.
Форму змастити маслом і виклати сир.
Заморожену смородину вимішати з цукром і викласти поверх сиру.
Запікати в духовці при середній температурі приблизно 1 - 1,10 год.
Смачно і в гарячому вигляді і в холодному.