Торт “Вишиванка”
Тісто : 350 г борошна,1 скл цукру,1 п. маргарину, 3 жовтки,50 г масла,1 ст.л порошку до випічки,5 ст.л сметани,2 ст.л.какао.
З усіх складників , крім какао,замісити тісто, поділити на 4 частини, до двох додати какао.Темне тісто покласти в морозильну камеру.
Макова маса : 1 скл маку, 1скл цукру,3 білки.
В збиті білки з цукром додати мак і добре вимішати.
Сирна маса : 1 кг сиру, 5яєць, 2 скл цукру,1 ст.л крохмалю,ваніль,лимонна цедра.
Сир змолоти або перетерти через сито, вимішати із збитими яйцями,ваніллю,цедрою.
На деко викласти біле тісто, на нього — мак,зверху — сирна маса, поверх потерти темне тісто. Зробити 2 коржі.
Крем : 1 б вареного згущеного молока, 150 г масла.
Розтерти масло з молоком.
Коржі викладати темними тістом досередини., біле тісто має бути зверху і знизу.