Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Пляцок "Гвоздика", Переглядаючи свою стару книжку з різними кулінарними рецептами, натрап
KASYA
14 січня 2013 12:11
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Переглядаючи свою стару книжку з різними кулінарними рецептами, натрапила на давній перепис пляцка, якому точно більше ніж 25 років. Пекла його моя вуйна (дружина маминого брата) і він на той час був моїм улюбленим. Можливо хтось знає його теж, але під іншою назвою. Мені такий перепис не зустрічався ніде, отож вирішила поділитися ним з Вами, так як спекла його в суботу з нагоди Старого Нового року.
Пляцок "Гвоздика"
Розраховано на бритванку 27х37.
250 грам цукру
250 грам маргарину
5 жовтків
2 ст. ложки горіхів мелених
1 чайна ложка кориці
0,5 ст. ложки гвоздики меленої
1 ст. ложка какао
250 грам сметани
1 чайна ложка соди гашеної оцтом
2,5 - 3 склянки муки (склянка на 250 грам, залежно від муки). Все добре розтерти, розділити на дві частини і викласти у бритванку на пекарський папір, попередньо змастити олією і підсипати мукою. Тісто має бути досить м'яке, розподіляти його рукою. Пекти 20-25 хв.
Середній корж.
5 білків збити з 250 цукру до стоячих піків, додати 1 склянку (250 грам) різаних горіхів, 1 склянку родзинок і 2 ст. ложки муки. Все розмішати викласти у бритванку на пекарський папір, попередньо змастивши його олією і підсипавши мукою. Пекти в гарячій духовці 30-40 хв.
Крем.
250 цукру і склянку мелених горхів залити не повною склянкою молока і заварити. Коли охолоне збити з 2 пачками (по 250 грам) масла.
Перекласти: темний корж, крем, білковий, крем, темний.

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Рімма
14 січня 2013 15:06
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: 199
Група: Кондитер
Повідомлень: 135
Реєстрація: 4.01.2012

ICQ:--

Бали: 663
Оригінальний рецепт тортика, ще з гвоздикою не зустрічала, навіть не

уявляю який він на смак. Думаю про себе, що варто хоть пів порції спекти

на пробу, бо дуже вже цікаво мені. Забрала до записничка :smile:
Перейти на початок сторінки
 
« · Пляцки  · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 06:33

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 53
Гостей: 50
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100