Одна така...
Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010
ICQ:--
Бали: 1275
|
Polenta pasticciata - італійська страва з кукурудзяної муки, нагадує кашу або мамалигу. Полента - універсальне блюдо, вона смачна і в холодному, і в гарячому вигляді, її можна зробити солодкою чи солоною, твердої або м'якої, зернистою або ніжною і кремоподібною. Начебто, звичайна каша, яку всі ми їли в дитинстві, але, вона стала шедевром італійського кулінарного мистецтва, а так само це блюдо перетворилося на вишукану страву, яке стало окрасою багатьох ресторанних меню.
Інгредієнти для "Полента з м'ясним фаршем"
Крупа кукурудзяна - 250 г Вода - 1 л Сіль (за смаком) Фарш м'ясний (яловичий) - 500 г Сир твердий (пармезан) - 100 г Цибуля ріпчаста - 1 шт Паста (томатна) - 2 ст. л. Масло вершкове - 100 г Спеції (за смаком)
У каструлю з товстими стінками налити 1 л підсоленої води, довести до кипіння. Кукурудзяну крупу, промити і поступово насипати в каструлю, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Температура повинна бути весь час близька до температури кипіння, щоб не утворювалися комочків.Зменшити температуру і варити поленту 30 хв, постійно помішуючи. Готова полента почне відділятися від дна і стінок, а на стінках з'явиться кірка. Якщо полента вийде занадто густою, можна додати кілька ложок киплячої води. Якщо полента рідка, можна додати трохи крупи.Поленту викласти на фольгу, надати необхідну форму.Дати повністю охолонути.
А поки займемося начинкою. 2 ст. л. вершкового масла розтопити в сковороді, обсмажити нарізану цибулю .Добавити фарш і обсмажити, помішуючи, щоб не було великих грудок. Посолити, поперчити за смаком. Додати томатну пасту, 2 ст. л. води і тушкувати 5 хв. Як раз охолола полента. Поленту нарізати на куски. Растопіть вершкове масло і вилийте на дно глибокої форми. Викласти у форму поленту, повністю закривши дно. Посипати тертим пармезаном.Потім викласти частину фаршу. Чергувати шари, поки не закінчаться продукти.Верхній шар посипати пармезаном і полити вершковим маслом. Я ще посипала трохи прованськими травами зверху. Випікати поленту 20-30 хв. в духовці. Все, полента готова, приємного Вам апетиту!
Рецепт з http://www.povarenok.ru Мої зміни : сир я мала звичайнісінький , фарш брала свинину з курятиною, ще добавила шампінйони. Я не думала шо так буде смачно , мені дуже сподобалась , смак нагадує лазанью
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей! |