Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Полента з м'ясним фаршем
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
13 січня 2013 19:45
Повідомлення #1


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275


Polenta pasticciata - італійська страва з кукурудзяної муки, нагадує кашу або мамалигу. Полента - універсальне блюдо, вона смачна і в холодному, і в гарячому вигляді, її можна зробити солодкою чи солоною, твердої або м'якої, зернистою або ніжною і кремоподібною. Начебто, звичайна каша, яку всі ми їли в дитинстві, але, вона стала шедевром італійського кулінарного мистецтва, а так само це блюдо перетворилося на вишукану страву, яке стало окрасою багатьох ресторанних меню.

Інгредієнти для "Полента з м'ясним фаршем"

Крупа кукурудзяна - 250 г
Вода - 1 л
Сіль (за смаком)
Фарш м'ясний (яловичий) - 500 г
Сир твердий (пармезан) - 100 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Паста (томатна) - 2 ст. л.
Масло вершкове - 100 г
Спеції (за смаком)

У каструлю з товстими стінками налити 1 л підсоленої води, довести до кипіння. Кукурудзяну крупу, промити і поступово насипати в каструлю, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Температура повинна бути весь час близька до температури кипіння, щоб не утворювалися комочків.Зменшити температуру і варити поленту 30 хв, постійно помішуючи. Готова полента почне відділятися від дна і стінок, а на стінках з'явиться кірка. Якщо полента вийде занадто густою, можна додати кілька ложок киплячої води. Якщо полента рідка, можна додати трохи крупи.Поленту викласти на фольгу, надати необхідну форму.Дати повністю охолонути.

А поки займемося начинкою.
2 ст. л. вершкового масла розтопити в сковороді, обсмажити нарізану цибулю .Добавити фарш і обсмажити, помішуючи, щоб не було великих грудок. Посолити, поперчити за смаком. Додати томатну пасту, 2 ст. л. води і тушкувати 5 хв.
Як раз охолола полента. Поленту нарізати на куски. Растопіть вершкове масло і вилийте на дно глибокої форми. Викласти у форму поленту, повністю закривши дно. Посипати тертим пармезаном.Потім викласти частину фаршу. Чергувати шари, поки не закінчаться продукти.Верхній шар посипати пармезаном і полити вершковим маслом. Я ще посипала трохи прованськими травами зверху. Випікати поленту 20-30 хв. в духовці. Все, полента готова, приємного Вам апетиту!

Рецепт з http://www.povarenok.ru
Мої зміни : сир я мала звичайнісінький , фарш брала свинину з курятиною, ще добавила шампінйони. Я не думала шо так буде смачно , мені дуже сподобалась , смак нагадує лазанью :smile:

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:15

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 97
Гостей: 89
Користувачі: FrancisNorse
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100