Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 "Поцарапаний" торт
Solka
2 січня 2013 11:39
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цей торт я пекла ще давніше, і ось на Новий Рік хотілось здивувати гостей і подарувати смакоту! Можливо хтось на свята захоче попробувати такий тортик :belay: Рецепт з cookorama.net, а також моє покрокове приготування з фото можете подивитись тут

Для тіста потрібно:
7 шт. яєць (відділити жовтки від білків);
250 г масла + 250 г цукру;
150 г борошна + 100 г картопляного крохмалю;
щіпка солі;
2 пачки ванільного цукру;
3 ст. л. какао;
Розтоплене масло збиваємо міксером разом з цукром, до пухкої маси. Додаємо по одному жовтки і по трохи всипаємо борошно вимішане з крохмалем та сіллю, кожного разу все ретельно перемішуємо. Білки збиваємо у стійку піну та додаємо до тіста. Після цього все збиваємо міксером
Розділяємо тісто на 2 рівні частини. До однієї додаємо ванільний цукор (я додала 1 п. (= 7 г) ванільного цукру та чайну ложку природної ванілі з цукром), а до іншої - какао.
Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером, або змащуємо олією без запаху, для того щоб торт можна було вдало витягнути з форми.
Викладаємо на дно форми 2 або 2,5 ст. ложки (потрібно орієнтуватись на діаметр форми, у мене 26 см.) білої маси та рівномірно розподіляємо.
Ставимо у добре розігріту духовку (200 гр.) на 5 хв. (потрібно враховувати особливості власної духовки, корж повинен трішки підпектися зверху, тому краще налаштовувати рівень випікання з верхньою вентиляцією). Після 5 хв. витягуємо форму з духовки, та рівномірно викладаємо зверху тісто темного кольору.
Знов ставимо на 5-6 хв. у духовку. Повторюємо такі етапи випікання коржів доки не закінчаться обидві маси.
Під час випікання готуємо глазур.
Для глазурі потрібно:
200 г шоколаду;
5 ст. л. вершків;
2 ст. л. вершкового масла;
Шоколад розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо розм'якшене масло та вершки. Все перемішуємо.
Випечений та гарячий торт поливаємо глазур'ю та даємо пару годин настоятись.
Шоколадна глазур замінює крем, і лише підкреслює ніжний смак торта. Смачного вам! :86a0:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Кралечка
2 січня 2013 12:11
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Solka,
Соломійко, я також задивлялась вже давненько на нього, може й собі спробувати
Перейти на початок сторінки
Татка
2 січня 2013 12:33
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Solka, Щиро дякую за рецепт, дуже зацікавив. Я так розумію, що з усього тіста печетья одни такий високий корж, а не окремо кожну паляницю?

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
vika
2 січня 2013 14:50
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Цитата: Кралечка
Соломійко, я також задивлялась вже давненько на нього,
я також, але щось було страшнувато, що з того вийде. А в Тебе він дужне апетний, треба спробувати.
Перейти на початок сторінки
Solka
2 січня 2013 16:47
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цитата: Кралечка
Соломійко, я також задивлялась вже давненько на нього, може й собі спробувати

Варто спробувати :smile: Гості будуть здивовані, він гарно і святково виглядає, багато хто думає, що торт перемащений кремом))
Цитата: Татка
Solka, Щиро дякую за рецепт, дуже зацікавив. Я так розумію, що з усього тіста печетья одни такий високий корж, а не окремо кожну паляницю?

Дякую :smile: Так, процес випікання займає трішки часу і зусиль, але результат того вартий! Коржі випікаються по 5-6 хвилин, не довше, і кожного разу потрібно чергувати темне та світле тісто.
Цитата: vika
я також, але щось було страшнувато, що з того вийде. А в Тебе він дужне апетний, треба спробувати.

Дякую за відгук :smile: Не переживайте, тільки здається що випікання важке. Головне приготувати темне і світле тісто, далі все піде "як по маслу" :winked:
П.С.Ще рекомендую обирати круглу невелику форму, торт тоді виглядає приголомшливо! Мені Миколайко (з Дрімфуду) вчасно подарував маленьку тортівницю, торт не пристав до форми, я лише змастила її олією.

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Софія06
13 лютого 2013 18:28
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Мій тортик поцарапаний



Дякую за рецептик
Перейти на початок сторінки
tay
24 лютого 2013 00:27
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 515
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 658
Реєстрація: 27.10.2011

ICQ:--

Бали: 1927
і мій :tongue:


--------------------
Чудеса трапляються! Треба лише їх запросити траплятися до себе!
Перейти на початок сторінки
Кіра
26 березня 2013 10:31
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
дуже апетитні фото) спечу на днях для сестрички, потім звітуюсь :m0554:

:b5a: :b5a: :b5a:
Перейти на початок сторінки
Кіра
15 квітня 2013 22:21
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
нарешті мій звіт! Торт дуууужееее смачний хоч і довгенько печеться..... :wink:

Перейти на початок сторінки
Кіра
30 липня 2015 11:31
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
знову і знову печу цей тортик! дякую за рецептик, СОЛОМІЄ
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 13:16

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 111
Гостей: 109
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100