Цей торт я пекла ще давніше, і ось на Новий Рік хотілось здивувати гостей і подарувати смакоту! Можливо хтось на свята захоче попробувати такий тортик Рецепт з cookorama.net, а також моє покрокове приготування з фото можете подивитись тут
Для тіста потрібно: 7 шт. яєць (відділити жовтки від білків); 250 г масла + 250 г цукру; 150 г борошна + 100 г картопляного крохмалю; щіпка солі; 2 пачки ванільного цукру; 3 ст. л. какао; Розтоплене масло збиваємо міксером разом з цукром, до пухкої маси. Додаємо по одному жовтки і по трохи всипаємо борошно вимішане з крохмалем та сіллю, кожного разу все ретельно перемішуємо. Білки збиваємо у стійку піну та додаємо до тіста. Після цього все збиваємо міксером Розділяємо тісто на 2 рівні частини. До однієї додаємо ванільний цукор (я додала 1 п. (= 7 г) ванільного цукру та чайну ложку природної ванілі з цукром), а до іншої - какао. Круглу форму для випікання застеляємо пергаментним папером, або змащуємо олією без запаху, для того щоб торт можна було вдало витягнути з форми. Викладаємо на дно форми 2 або 2,5 ст. ложки (потрібно орієнтуватись на діаметр форми, у мене 26 см.) білої маси та рівномірно розподіляємо. Ставимо у добре розігріту духовку (200 гр.) на 5 хв. (потрібно враховувати особливості власної духовки, корж повинен трішки підпектися зверху, тому краще налаштовувати рівень випікання з верхньою вентиляцією). Після 5 хв. витягуємо форму з духовки, та рівномірно викладаємо зверху тісто темного кольору. Знов ставимо на 5-6 хв. у духовку. Повторюємо такі етапи випікання коржів доки не закінчаться обидві маси. Під час випікання готуємо глазур. Для глазурі потрібно: 200 г шоколаду; 5 ст. л. вершків; 2 ст. л. вершкового масла; Шоколад розтоплюємо на невеликому вогні, додаємо розм'якшене масло та вершки. Все перемішуємо. Випечений та гарячий торт поливаємо глазур'ю та даємо пару годин настоятись. Шоколадна глазур замінює крем, і лише підкреслює ніжний смак торта. Смачного вам!
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Соломійко, я також задивлялась вже давненько на нього, може й собі спробувати
Варто спробувати Гості будуть здивовані, він гарно і святково виглядає, багато хто думає, що торт перемащений кремом))
Цитата: Татка
Solka, Щиро дякую за рецепт, дуже зацікавив. Я так розумію, що з усього тіста печетья одни такий високий корж, а не окремо кожну паляницю?
Дякую Так, процес випікання займає трішки часу і зусиль, але результат того вартий! Коржі випікаються по 5-6 хвилин, не довше, і кожного разу потрібно чергувати темне та світле тісто.
Цитата: vika
я також, але щось було страшнувато, що з того вийде. А в Тебе він дужне апетний, треба спробувати.
Дякую за відгук Не переживайте, тільки здається що випікання важке. Головне приготувати темне і світле тісто, далі все піде "як по маслу" П.С.Ще рекомендую обирати круглу невелику форму, торт тоді виглядає приголомшливо! Мені Миколайко (з Дрімфуду) вчасно подарував маленьку тортівницю, торт не пристав до форми, я лише змастила її олією.
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (: