Торт "Макова насолода"
Інгредієнти:
10 яєць
3 стакани маку (200 г)
1 ч.л. порошку до печива
3 стакани цукру
2 столові ложки булки втертої
Горіхи, коньяк ( в мене без горіхів)
Мак запарити, висушити і втерти. Жовтки втерти з цукром, добавити мак, порошок до печива і булку. Вимішати. Получиться густе. Туда добавити збиті білки і легенько вимішати. Спекти один корж при температурі 175 С, до сухої палочки.Це приблизно 30-35 хвилин. Я печу в тортівниці д.24 см.
Розрізати на 3 частини. Коржі можна просочити коньяком з чаєм,але я цього не роблю,бо він і так получається вологим.
Крем заварний. Виходить дуже смачний торт.
Рецепт від знайомої.