Пляцок маковий з зефіроммаковий корж2стакани маку
5 яєць
5ст. ложок цукру
5ст.ложок муки
1ч.ложка порошку до печива
бісквіт5 яєць
5 ст. ложок цукру
5ст.ложок муки
1ч. ложка порошку до печива
Мак запарити, змолоти.Відділити білки від жовтків,додати цукор,збити на густу піну,легко домішати жовтки,додати муку і порошок до печива.Цю масу легко вимішати з маком.виложити на бляшку,змащену маргаринм і посипану мукою,поставити пекти t180.
Відразу готуємо бісквіт(все так само,тільки без маку).Витягуємо з духовки маковий корж,виливаємо зверху бісквіт і ставимо в духовку,але зменшуємо температуру до 170-160,випікаємо ще 35-40хв.
Печений пляцок перевертаємо догори дном.В оригіналі він заливається шоколадною помадкою,а я змащую кремом,зверху викладаємо зефір.
Рецепт взято з газети"Кухня",автор Стефанія Ковальчук.