Тиропіта,або грецький сирний пирігПродовжую опановувати листкове тісто.Отже нам потріно:
для тіста1 яйце
3ст. ложки горілки
1,5 стакани теплої води
1ст. ложка олії
50гр.топленого масла
2 пачки маргарину по 250гр.
5 стаканів муки
начинка250гр фети
100-150гр.твердого сиру
1 яйце
Яйце збити міксером разом з горілкою і теплою водою,додати 1 ст.ложку олії.Всю суміш влити в посуд з мукою,додати топлене масло і замісити тісто.Готове тісто скатати в ковбаску і розділити на 5 частин,кожну частину скатати в кульку.
Кожну пачку маргарину поділити на 5 частин(по 50 гр.)
Одну кульку розкачати квадратиком,натерти на ню маргарин,скласти конвертиком і в холодильник на 30 хв.Так усі 5 частин тіста.Ми використали 1 пачку маргарину,через 30 хв.розкачуємо кожну частину тіста і повторюємо усе з другою пачкою.Втретє розкачуємо квадратик і просто складаємо конвертиком вже беж маргарину.Після цьго вже можна пекти.
Це базовий рецепт листкового тіста.
Фету розім"яти виделкою,додати натертий твердий сир і яйце,все вимішати.
Одну частину тіста розкачати(розкачувати тільки в одному напрямку),розложити на дно форми ,викласти начинку,накрити другою частиною тіста,поколоти виделкою,змастити збитим яйцем і випікати при t180 40-50хв.Форма в мене 20*30см.
Решту тіста можна зберігати в морозилці.