Салат « Пеньок»
Інгрідієнти:
Для млинців:
Молоко – 250 г
Яйця – 2 шт.
Сіль
Борошно, щоб тісто було як рідка сметана
Паприка -1-2 ч.л.
Цибуля середніх розмірів – 1 шт.
Зелень петрушки – за смаком.
Для салату:
Картопля варена – 2 шт.
Морква варена - 2 шт.
Яйця варені – 3 шт.
Гриби мариновані ( опеньки) -250 г
Шинка – 200 - 300г
Майонез
Зелень кропу, петрушки
Желатин швидкорозчинний – 1 ст.л.
Для оформлення:
Сир плавлений м»який
Яйця варені – 2 шт.
Зелень кропу,петрушки
Помідори «черрі».
Приготування:
Із молока, яєць, борошна замішати тісто як на налисники. Додати мілко нарізану цибулю, паприку, зелень ( за смаком). Із вказаних продуктів виходить 6-8 млинців. Випікати млинці , змастити кожен маслом.
Начинка:
Майонез змішати з розпущеним желатином.
Картоплю натерти на крупній тертці та змішати із дрібно нарізаним кропом і майонезом.
Моркву натерти на крупній тертці та змішати з майонезом.
Яйця подрібнити і теж змішати з майонезом.
Гриби мілко порізати , додати майонез і зелень.
Шинку нарізати тонкою соломкою ,змішати з майонезом.
Формування рулету – «пенька».
Розстелити на столі харчову плівку. Млинці розрізати навпіл і змащувати одну сторону плавленим сиром. Викладати підготовані млинці на плівку нахлест, змащеною стороною вверх та зрізом в одну сторону. Ті половинки, які вийшли більші, викладати в кінець рулету( при згортанні вони будуть зовні).
Викладати начинку вздовж рулету в довільному порядку(частину начинки залишити для формування «коренів»).
Піднімаючи одну сторону плівки,сформувати щільний рулет. Отриманий «пеньок» поставити на плоску тарілку, рівними зрізами доверху. Зайві кінчики млинців зрізати – вони пригодяться для «коренів».
Оформлення «пенька».
Із залишків начинки сформувати «коріння», поверхню вкрити залишками млинців. Для склеювання швів та стиків використовувати плавлений сир ( в даному випадку він виконує роль клею).
Прикрасити «пеньок» грибами, «мох» – дрібно нарізана зелень кропу, «ромашка» - варене перепелине яйце, зигзагоподібно розрізане навпіл, «мухомор»- шляпка із помідора- черрі, ніжка – яйце або варена картоплина.