Гарбузово-лаймовий напій з смаком мандаринуСкладники :
400 г гарбуза
2-3 шт мандаринок
1 лайм
120 г цукру
1,5 л води
50 мл віскі/ рому/коньяку (за бажанням)
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, порізати шматками
Залити гарбуз водою. Мандаринки і лайм гарно помити, порізати кружальцями і додати до гарбуза.
Довести з цукром до кипіння. Прокип'ятити 2-3 хвилини. Ретельно подрібнити блендером.Можна процідити через ситечко, бо напій вийде з мякоттю. Додати віскі/ рому/ коньяку і можна зігріватися. Але то вже буде не безалкогольний напій, а - алкогольний, зате смачний та корисний.
Ідею взяла з сайту Кукорама, з моїми змінами та доповненнями.