Ніжні вареники з м'ясом, картоплею та грибамиОсобистий рецепт вареників від шеф-кухаря Ектора Хименеса-Браво дуже легкий.
«Не добавляю в тісто яйця, тому що вони роблять тісто твердим. Я також не використовую молоко для тіста, тільки кефір. Можна добавити трішки соди — це зробить вареники більш пишними, але я все ж таки віддаю перевагу кефіру», — говорить кулінар.
В якості начинки Ектор рекомендує: м'ясо, гриби і трішки картоплі.
Тісто:
Борошно — 680 г
Кефір — 230 мл
Олія — 2 ст. л.
Сіль — до смаку
Трохи теплої води
Начинка:
М'ясо відварне (краще куряче) — до смаку.
Гриби, подрібнені і обсмажені (підходять шампіньйони) — до смаку
Відварна картопля — до смаку.
Сіль, чорний мелений перець — до смаку.
Приготування:
Змішати інгридієнти для тіста. Готове тісто розкатуємо в пласт товщиною 1,5 мм. Формочкою вирізаємо кружки діаметром 5-7 см, кладемо на них фарш і защипуємо краї тіста. Обрізки тіста використовуємо для повторної розкатки.
Фарш готуємо з відвареного м'яса, обсмажених грибів і відвареної картоплі (пропущених через м'ясорубку) з добавленням солі і чорного меленого перцю.
Вареники закладаємо в підсолений кип'яток, відварюємо до готовності і подаємо, поливши маслом або сметаною.
Мої коментарі: не добре зрозуміла, що означає трішки води в тісто, певно пішов весь стакан))) Тісто м'ягеньке, гарне.
Для начинки дала одну варену курячу лапку, десь 300 грам варених грибів і десь півтори вареної картоплини.