Швейцарський тортШвидкий у приготуванні, зовсім не складний, і в той же час вологий і ніжний тортик!
Продукти
Для бісквіту:
4 яйця
1,25 ст борошна
1 ч. л. розрихлювача
1 ст. цукру
Для сиропу:
1 ст. води
4 ст. л. цукру
1 ст. л. коньяку або бренді
2 ч. л. розчинної кави.
Для прослойки:
120 г чорного шоколаду
75 г вершкового масла
1 ст. л. коньяку
Для крему:
500 г домашнього сиру без крупинок (перетерти через сито)
1/2 ч. л. лимонної цедри
500 мл вершків (брала домашню сметану)
100 г білого шоколаду
4 ст. л. цукрової пудри
1. Готуємо бісквіт:
- Яйця збити міксером до збільшення об"єму в 2 рази, і не перестаючи збивати, поступово всипати цукор. Збивати не менше 10 хв.
- Невелики порціями всипати борошно і розрихлювач, оборежно перемішати лопаткою.
- Вилити в деко і випікати 20 хв при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт звільнити від паперу, охолодити і розрізати на 3 частини. (Бісквіт виходить дуже пухкий і ніжний).
Сироп: Закип"ятити воду, розчинити в ній каву, цукор, додати коньяк.
Прослойка:
Розтопити шоколад із маслом, охолодити , додати коньяк.
Крем:
- Збити сир із 3 ст. л. цукрової пудри, додати цедру і розтоплений білий шоколад, знову збити.
- Збити вершки із 1 ст. л. пудри до стійких піків.
- Обережно перемішати вершки із сирною масою, крутнуть пару разів міксером.
Збираємо торт:
Пропитати всі 3 частини коржа сиропом, за допомогою кулінарної щіточки змастити їх розтопленим шоколадом із маслом і коньяком (прослойка), охолодити.
Змастити бісквіт із охолодженим шоколадом сирним кремом, верхній корж також.
Обмастити кремом бока торта. Посипати верх і боки торта натертим на терку чорним шоколадом.
Рецепт із сайту хлібопічка.ру. Нажаль не записала відразу автора. Разом із тим, дякую йому за рецепт, тому що це дуже смачно