Піца з салямі, в'яленими помідорками та сиром
Тісто :0.5 ч. ложки сухих дріжджів
200 мл. теплої води
щіпка цукру
0.5 ч. ложки солі
1 ч. ложка оливкової олії
1.5-2 склянки борошна
Начинка : 200 гр. ковбаси "Салямі"
150 гр. сиру твердого
сир моцарелла домашнього приготування2 помідори свіжі
5-6 шт. помідорків в'ялених
3-4 ст. ложки томатного соусу
приправа для піци (суміш італійських трав)
1-2 ч. ложки оливкової олії
1 маленька баночка кукурудзи
В миску просіяти склянку борошна, додати дріжджі, перемішати, тонкою цівкою, помішуючи влити воду, розмішати, додати олію, сіль і цукор, додати решту борошна, замісити еластичне тісто, перекласти в миску змащену олією, накрити плівкою і залишити в теплому місці для підйому хвилин на 45-50.
Салямі порізати колечками, сир натерти на тертці або тоненькими плястерками на спец.різці, помідори порізати півколами. Духовку нагріти на 200 градусів, деко змастити олією. Тісто перекласти на стіл , руками або качалкою сформувати тонкий корж, перенести на деко. Змастити томатним соусом трохи відступивши від країв піци. Розкласти салямі, зверху посипати кукурузкою, зверху помідори свіжі та в'ялені, скропити оливковою олією і присипати злегка приправою для піцци. Поставити піцу на 5 - 7 хвилин в духовку, потім витягнути і посипати сиром. Знову поставити в духовку, випікати ще хвилин 15 до готовності.
Виходять 2 великі піци d 28см.